Ulft, Netherlands

Wunderland Kalkar staat een ware transformatie te wachten

Het Duitse attractiepark Wunderland Kalkar gaat de komende jaren flink veranderen. Directeur van DeFabrique Holding, Marten Foppen, wil door middel van een herindeling en verschillende thema's het park een nieuw leven in blazen, waarbij het park eerst teruggaat van 29 naar twintig attracties.
Charlotte van de Kant | Viggo Zweverink | 13 april 2023 22:28 | Aangepast op 13 april 2023 22:28
"Wij willen echt van attractiepark naar themapark", vertelt Foppen. "Als het park geen duidelijk verhaal heeft, dan identificeert de klant zich er ook niet mee. 1 april volgend jaar zal het eerste themagebied openen." Naast de metamorfose van het park heeft het Nederlandse bedrijf nog meer voor het park in petto: "Dit jaar, in oktober, gaan wij het echt eng maken." Van 6 oktober tot en met 5 november zal het park namelijk omgetoverd worden tot een Horrorpark, waarin de kerncentrale centraal zal staan. Volgens Foppen is dit één onderdeel in de grote transformatie van het familiepark: "Voor de 16-plussers zijn er in de avonduren, in een angstaanjagende setting, drie spookhuizen en twee scare-zones."

Als het aan Foppen ligt kunnen de toekomstige bezoekers van het park ook overnachten in het eerste horrorhotel van Europa. "Wij hebben hier heel veel hotelkamers, het zou natuurlijk fantastisch zijn als wij een horrorhotel kunnen toevoegen", vertelt Foppen. Bezoekers kunnen zich, vrijwillig, inchecken in het horrorhotel waarna ze in hun slaap bang gemaakt kunnen worden. Hoewel DeFabrique Holding veel wil veranderen, wil hij niet komen aan de identiteit van het park. Een belangrijk onderdeel daarvan is het zelf onbeperkt kunnen pakken van onder meer patat en ijsjes. Dat gaat de komende tijd niet veranderen denkt Foppen.

Foto: REGIO8

Lees ook

Griezelen tijdens Halloween kan ook in en rond de Achterhoek

Het Amerikaanse feest Halloween wordt ook gevierd en beleefd in de Achterhoek. Vlak over de grens bi...

Bommel-verzamelaar blij met nieuwe plek in Groenlo

Hele generaties zijn er mee opgegroeid. De stripverhalen van Tom Poes en Olivier B. Bommel. De strip...

Wunderland Kalkar heeft vertrouwen in nieuwe eigenaar

Wunderland Kalkar heeft sinds 1 augustus een nieuwe eigenaar, DeFabrique Holding uit Utrecht neemt n...

Nieuwe eigenaar voor pretpark Wunderland Kalkar

Het Duitse pretpark Wunderland Kalkar is per 1 augustus overgenomen door het Nederlandse bedrijf DeF...

Stoet met vrachtwagens voor zieke kinderen

In Kalkar is zaterdag de zesde editie van Wunderland Kalkar on Wheels van start gegaan. Honderd vrac...