Ulft, Netherlands

 

Wunderland Kalkar heeft vertrouwen in nieuwe eigenaar

Wunderland Kalkar heeft sinds 1 augustus een nieuwe eigenaar, DeFabrique Holding uit Utrecht neemt na 25 jaar het stokje over van Hennie van der Most. Waar de afgelopen jaren verschillende potentiële kopers voorbij kwamen, is het gevoel bij de Utrechtse holding goed.
Serena Speet | Nick Hermsen | 24 augustus 2022 14:51 | Aangepast op 24 augustus 2022 14:51
"Het is ook een familiebedrijf, we hebben het gevoel dat het heel goed past bij de familie die wij zijn", vertelt parkdirecteur Han Groot Obbink. "Het was altijd de bedoeling van Hennie van der Most om het hele bedrijf te verkopen, inclusief medewerkers, en dat is nu gebeurd." Volgens Groot Obbink is DeFabrique geen bedrijf dat met Wunderland Kalkar snel geld wil verdienen. "Het is de bedoeling dat er een goed gedegen plan gaat komen over hoe we nu verder gaan", aldus de parkdirecteur. "Dat zien wij als medewerkers met veel vertrouwen tegemoet."

DeFabrique had al evenementenlocaties in Nederland, waaronder een voormalig mengvoederfabriek in Utrecht en Vliegveld Twenthe. Met Wunderland Kalkar gaat het bedrijf voor het eerst de grens over, maar dat was niet reden om voor deze locatie te kiezen. "Het had ook in België of Nederland mogen liggen", vertelt Marten Foppen, directeur van DeFabrique. "Het gaat er om dat een bedrijf bij ons past en het verhaal van de kerncentrale past bij ons, daarom hebben we voor Wunderland Kalkar gekozen."

'Kansen zijn bijna oneindig'
Het Utrechtse bedrijf is niet van plan om de werkwijze om te gooien, maar wil er wel op doorontwikkelen. "De kansen hier zijn bijna oneindig. We willen meer bedrijvigheid en de bezettingsgraad omhoog krijgen. Dat gaan we doen met een stukje gezonde nuchterheid", aldus Foppen. "Zo proberen we de werkgelegenheid en de naamsbekendheid veel groter te maken en met die twee ingrediënten weten we zeker dat het een succes gaat worden."

'Pak een patatje of een ijsje'
Voor de identiteit van het park hoeft volgens de parkdirecteur niet gevreesd te worden: "Wij zijn niet het park waar gigantische achtbanen zijn, dat hebben we op dit moment niet. We zijn echt het park voor kleine kinderen." Een ander belangrijk deel van de identiteit van Wunderland Kalkar zijn de gratis patat en ijsjes, ook met de nieuwe eigenaar blijft dat deel intact. "Loop een rondje, pak een patatje of een ijsje, het is nog steeds mogelijk", belooft Foppen.

Rooskleurige toekomst
Na een moeilijke periode ziet Groot Obbink de toekomst van Kalkar weer rooskleurig in. "De afgelopen jaren waren een beetje moeilijk", vertelt de parkdirecteur. "Maar sinds januari, sinds corona een beetje tot stilstand is gekomen, hebben we de volste vertrouwen dat we volle kracht vooruit gaan." Met behulp van DeFabrique verwacht Groot Obbink vol gas te kunnen geven richting de toekomst: "D'ran zoals ze in de Achterhoek zeggen."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Wunderland Kalkar|

Meest gelezen

N318 tussen Aalten en Winterswijk maand lang dicht

Davie Klein Gunnewiek | 29 mei 2023 12:30

Snelweg A18 bij Doetinchem afgesloten door brand

Redactie REGIO8 | 30 mei 2023 22:26

Lees ook

Stoet met vrachtwagens voor zieke kinderen

In Kalkar is zaterdag de zesde editie van Wunderland Kalkar on Wheels van start gegaan. Honderd vrac...

Nieuwe eigenaar voor pretpark Wunderland Kalkar

Het Duitse pretpark Wunderland Kalkar is per 1 augustus overgenomen door het Nederlandse bedrijf DeF...

Wunderland Kalkar staat een ware transformatie te wachten

Het Duitse attractiepark Wunderland Kalkar gaat de komende jaren flink veranderen. Directeur van DeF...