Ulft, Netherlands

Wildpark over de grens heet otter welkom

Voor het eerst in twee jaar tijd is er in Wildpark Anholter Schweiz over de grens bij Gendringen een otter geboren. Ondanks de aangescherpte coronamaatregelen die gelden in de deelstaat Noordrijn-Westfalen hoopt het dierenpark dat de aanwinst veel bezoekers trekt.
Tim Rondeel | 18 november 2021 12:43 | Aangepast op 18 november 2021 12:43
“Jonge dieren helpen altijd, dus ik hoop het wel”, laat verzorgster Patty Bijlsma weten. “Voorlopig ligt ze nog wel binnen. Ze is nu zes weken en pas na drie maanden leren ze zwemmen, dan gaat zij ook echt naar buiten.” Ook met de komende wintermaanden is het voor de aanwinst van het park beter om binnen te blijven. Het wildpark is deze gehele winter open. De enkele weken oude otter is na die tijd nog maar even te bewonderen in Anholter Schweiz. Over een paar maanden vertrekt de otter naar een ander dierenpark. “De Europese otter leeft normaal alleen in de natuur en wij hebben twee verblijven waar in elk al een koppel zit, dus daar kunnen verder geen dieren meer bij”, aldus Bijlsma. “De jongen gaan, net zoals in de natuur, verhuizen na een tijdje.”

In de Achterhoek duiken tegenwoordig ook wilde otters op. “We hebben ook otters uitgezet in Nederland”, laat de dierenverzorgster weten. “Dus we hebben daar een beetje aan meegeholpen destijds.” Er zijn steeds meer initiatieven om het dier terug in de natuur te krijgen, zo is er een loopbrug over de grensrivier tussen 's-Heerenberg en Emmerik uitgelegd voor de beesten.

Hopen op geboortegolf

De geboorte van de otter is een mooi moment voor het Wildpark, maar Bijlsma hoopt in het voorjaar weer op een traditionele geboortegolf. “We hopen natuurlijk weer op een hoop geitjes, schaapjes, herten, ezels”, blikt Bijlsma vooruit. Ook hopen ze in het dierenpark net als in afgelopen voorjaar op jonge lynxen. “Hopelijk weer best wel wat.”

Strengere regels in Noordrijn-Westfalen

Vanaf maandag worden de coronaregels in Noordrijn-Westfalen aangescherpt en wil de deelstaat de 2G-methode invoeren. Bij het park wachten ze nog even af wat precies de regels worden, aangezien het per gemeente bepaald wordt. Mocht de 2G-methode ook gelden voor Anholter Schweiz, zou dat betekenen dat bezoekers alleen nog welkom zijn met een vaccinatie of herstelbewijs. Dit geldt ook voor Nederlanders die het park willen bezoeken.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Brand|

Meest gelezen

Auto raakt op zijn kant nabij Winterswijk

Redactie REGIO8 | 26 sep 2022 14:05

Apache-helikopters vliegen weer laag boven Achterhoek

Jasper Hazelaar | 23 sep 2022 11:18

Lees ook

Talententuin ook komende jaren op de DRU

De Talententuin vindt ook de komende jaren plaats op het DRU Industriepark in Ulft. De organisatie ...

Kind belt brandweer voor brand in garage

Aan de Oldenoord in Zelhem is zondagmiddag een brand ontstaan in een garage van een woning. De brand...

Geen gewonden na brand in Doetinchem

In een woning in Doetinchem is woensdagmiddag een zolderbrand ontstaan. De bewoners zijn daarbij nie...

Vlammen slaan van balkon in Doetinchem

Op een balkon in een flatgebouw in Doetinchem is donderdagmiddag brand ontstaan. De vlammen sloegen ...

Eigenaar jas gezocht na brand bij scouting

De politie in Oost Gelre is op zoek naar de eigenaar van een rode jas. De jas is aangetroffen in de ...

Hooibalen in brand op boerderij in Mariënvelde

Bij een boerderij in Mariënvelde is dinsdagmiddag brand ontstaan in een stapel met hooibalen. Er is...