Ulft, Netherlands

 

Wielrenster Peperkamp uit Didam droomt van grote rondes

De 25-jarige Esmée Peperkamp uit Didam stapte vijf jaar geleden pas voor de eerste keer op de wielrenfiets toen ze door haar studie in Nijmegen stopte met voetbal. Dat pakte zo goed uit, dat ze sinds twee jaar professioneel wielrenster is.
Charlotte van de Kant | Remco Geurts | 26 oktober 2022 16:19 | Aangepast op 26 oktober 2022 16:19
"Ik vond het niet fijn om elke dag zo lang in de trein te zitten voor de studie, dus toen ben ik op een gegeven moment de fiets gaan pakken", aldus Peperkamp. "Het begon denk ik omdat mijn vader ook een wielrenfiets had, die deed dat voor de lol. Toen ging ik iedere ochtend om 06.30 uur op de fiets naar school (in Nijmegen red.) en ‘s-middags weer terug." Toen het wielrennen haar goed bleek af te gaan nam ze de volgende stap: "Ik ben toen in mijn tweede jaar bij een studentenwielrenvereniging gegaan en daar organiseerde ze ook wedstrijden en zo is het wielrennen begonnen."

Haar talent viel op bij Team DSM, waar ze sinds 2021 een contract heeft. Die verbintenis is nu weer met een jaar verlengd. "Het is heel fijn omdat ze laten zien dat ze vertrouwen in mij hebben en dat ze samen met mij verder stappen willen zetten", aldus de Didamse. "Ik vind het een heel fijn team dat bij mij aansluit omdat ze heel erg gericht zijn op de ontwikkeling van jonge renners en onervaren renners zoals ik. De ploeg focust ook in wedstrijden op heel goed samen rijden, dat heeft mij heel erg geholpen om een betere wielrenner te worden."

‘Leuke uitslagen’
De Didamse ziet zichzelf als klimmer. De afgelopen jaren ze is voor haar gevoel sterker geworden als renner door in dienst van haar ploeg te rijden: "Ik denk dat ik nu op een punt sta dat ik zelf ook ervaring heb opgedaan en wel zo ver ben dat ik nu zelf ook wel voor leuke uitslagen kan gaan rijden."

Dromen van grote ronde
Dit jaar werd Peperkamp onder andere al derde in de Baloise Ladies Tour. Ze hoopt in de toekomst nog meerdere mooie resultaten te kunnen behalen. "Mijn droom is toch wel om een goed klassement te rijden in een grote ronde", laat de wielrenster weten. "En het liefst natuurlijk winnen."

Foto: REGIO8


Lees meer over:

Montferland|Wielrennen|

Meest gelezen

Bussen en treinen gaan vaker rijden in Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 dec 2022 13:33

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Lees ook

Nieuwenhuis slaat seizoen in veldrijden over

Wielrenner Joris Nieuwenhuis uit Zelhem komt dit winterseizoen niet in actie in het veldrijden. In o...

John Teunissen nieuwe fractievoorzitter CDA Montferland

John Teunissen uit ’s-Heerenberg is de nieuwe fractievoorzitter van het CDA in Montferland. Hij ne...

CDA raadsleden Montferland bij minister

De raadsleden Merel Balduk en Jur Heebing van het CDA in Montferland hebben vrijdag met minister Han...

Nieuwenhuis ontpopt zich als klassiekerrijder

Joris Nieuwenhuis ontpopt zich dit voorjaar steeds meer als een ondersteunende kracht bij klassieke ...

Sloop voormalig zwembad De Hoevert in Didam gestart

De sloop van voormalig zwembad De Hoevert in Didam, dat in december 2020 definitief de deuren sloot,...