Ulft, Netherlands

Wielrenner Bouwman en judoka Dekker in race voor sportprijs

Wielrenner Koen Bouwman en judoka Julia Dekker maken kans op een prijs tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing over het jaar 2022. Op maandagavond 20 maart vindt de verkiezing plaats in Schouwburg Amphion.
Redactie REGIO8 | 1 februari 2023 14:24 | Aangepast op 1 februari 2023 14:24
De gemeente gebruikt de avond om zowel de breedte- als de topsport in het zonnetje te zetten. Bouwman is een van de genomineerden in de categorie Sportman van het jaar. Naast de wielrenner zijn ook BMX’er Nico Elbers en biljarter René Dericks kanshebbers. Hoewel Bouwman uit Ulft komt, maakt hij als lid van de Doetinchemse wielervereniging De Zwaluwen kans op de prijs. Vorig jaar werd Bouwman ook al Sportman van het jaar in Doetinchem.

Als Sportvrouw van het jaar is naast judoka Dekker ook baanwielrenster Caroline Groot genomineerd, de winnares van vorig jaar. Zij werd in 2022 wereldkampioen bij de vijfhonderd meter paralympisch baanwielrennen. Als Sporttalent van het jaar zijn schaakster Fleur Westerhof, volleybalster Saar Meijer en hockeyster Maartje Tio genomineerd. HV Minerva (handbal) en DHC M016-1 (hockey) maken kans op de titel Sportploeg van het jaar.

Breedtesport
Verder is er ruim aandacht voor breedtesport, onder meer bij de verkiezing van Vrijwilliger van het jaar. Hiervoor zijn Annelies Tijdink van zwemvereniging NDD, de jonge scheidsrechter Jesper Sanders en Diana Tamliani genomineerd. De laatste zette zich het afgelopen jaar in voor de integratie van gevluchte Oekraïners. Verder worden prijzen uitgereikt voor Inclusieve sporter/sportploeg van het jaar en het Beste Sport idee of school-sport-initiatief van 2022.

Avond in Amphion
De winnaars worden bepaald door een stemming onder vertegenwoordigers van verenigingen en het onderwijs, én een vakjury. Onder meer voormalig toptennisser Richel Hogenkamp en wethouder Partrick Moors maken onderdeel uit van deze jury. De prijzen worden op maandagavond 20 maart uitgereikt tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing in Schouwburg Amphion.

Foto: REGIO8

Lees ook

Schaapsherders krijgen nieuwe aanwas: 'Het zijn geen geitenwollensokkentypes meer'

Het is een bijzonder gezicht in Doetinchem, honderden schapen die de bermen netjes houden door het g...

Honkballers willen aan de slag met nieuwe club in Doetinchem

Voetbal, hockey, tennis, atletiek, rugby. Allemaal sporten die beoefend kunnen worden bij een Doetin...

Nieuw kinderboekenfestival in het centrum van Doetinchem

Voor het eerst vindt er een heus Kinderboekenfestival plaats in het centrum van Doetinchem. Van het ...

Orion-volleyballers één winst verwijderd van kampioenschap

De volleyballers van Active Living Orion kunnen woensdag landskampioen worden. De Doetinchemmers won...

Schrijfster Marieke Damen uit Wehl in race voor Gouden Strop

Schrijfster Marieke Damen uit Wehl is genomineerd voor de Gouden Strop. Met haar boek 'Het perfecte ...

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...