Ulft, Netherlands

 

Wielrenner Bouwman en judoka Dekker in race voor sportprijs

Wielrenner Koen Bouwman en judoka Julia Dekker maken kans op een prijs tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing over het jaar 2022. Op maandagavond 20 maart vindt de verkiezing plaats in Schouwburg Amphion.
Redactie REGIO8 | 1 februari 2023 14:24 | Aangepast op 1 februari 2023 14:24
De gemeente gebruikt de avond om zowel de breedte- als de topsport in het zonnetje te zetten. Bouwman is een van de genomineerden in de categorie Sportman van het jaar. Naast de wielrenner zijn ook BMX’er Nico Elbers en biljarter René Dericks kanshebbers. Hoewel Bouwman uit Ulft komt, maakt hij als lid van de Doetinchemse wielervereniging De Zwaluwen kans op de prijs. Vorig jaar werd Bouwman ook al Sportman van het jaar in Doetinchem.

Als Sportvrouw van het jaar is naast judoka Dekker ook baanwielrenster Caroline Groot genomineerd, de winnares van vorig jaar. Zij werd in 2022 wereldkampioen bij de vijfhonderd meter paralympisch baanwielrennen. Als Sporttalent van het jaar zijn schaakster Fleur Westerhof, volleybalster Saar Meijer en hockeyster Maartje Tio genomineerd. HV Minerva (handbal) en DHC M016-1 (hockey) maken kans op de titel Sportploeg van het jaar.

Breedtesport
Verder is er ruim aandacht voor breedtesport, onder meer bij de verkiezing van Vrijwilliger van het jaar. Hiervoor zijn Annelies Tijdink van zwemvereniging NDD, de jonge scheidsrechter Jesper Sanders en Diana Tamliani genomineerd. De laatste zette zich het afgelopen jaar in voor de integratie van gevluchte Oekraïners. Verder worden prijzen uitgereikt voor Inclusieve sporter/sportploeg van het jaar en het Beste Sport idee of school-sport-initiatief van 2022.

Avond in Amphion
De winnaars worden bepaald door een stemming onder vertegenwoordigers van verenigingen en het onderwijs, én een vakjury. Onder meer voormalig toptennisser Richel Hogenkamp en wethouder Partrick Moors maken onderdeel uit van deze jury. De prijzen worden op maandagavond 20 maart uitgereikt tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing in Schouwburg Amphion.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Negen jaar cel geëist tegen vrouw die Ben doodreed

Davie Klein Gunnewiek | 14 mrt 2023 21:48

Lees ook

Orion blijft ongenaakbare koploper

Active Living Orion heeft afgelopen weekend een dubbele speelronde met twee overwinningen prima door...

Achterhoek Cup voor jonge wielrenners

De Ronde van de Achterhoek organiseert samen met wielerverenigingen uit de regio in het weekend van ...

Esporter uit Doetinchem naar internationaal topteam

Esporter Dion Derksen uit Doetinchem speelt voortaan de game Counter Strike voor een van de grootste...

Sproeiverbod rond kwetsbare natuurgebieden

Het Waterschap Rijn en IJssel heeft een verbod ingevoerd op het oppompen van grondwater rond twee kw...

Mogelijke moeder Sem Vijverberg langer in cel

De vrouw die is opgepakt voor de betrokkenheid bij de dood van baby Sem Vijverberg blijft langer vas...

Bouwman grijpt etappe in de Ronde van Slowakije

Koen Bouwman heeft vrijdag de derde etappe gewonnen in de Ronde van Slowakije. In de meer dan tweeho...