Ulft, Netherlands

 

Wens van terminaal zieke Peter Aalders komt uit met laatste optreden

Voor de allerlaatste keer konden mensen de Doetinchemse zanger Peter Aalders zaterdag op de planken bewonderen tijdens een emotioneel afscheidsconcert op het DRU Industriepark in Ulft. Muzikale vrienden organiseerden het concert voor Peter omdat hij terminaal ziek is, wat zorgde voor de nodige tranen bij aanwezigen.
Charlotte van de Kant | 14 november 2022 16:57 | Aangepast op 14 november 2022 16:57
“Ik had gehoopt dat ik dit concert niet had hoeven doen, vanwege de reden waarom”, geeft initiatiefnemer en vriend Fred de Vooght aan. “Ik ken Peter al ruim zestig jaar. We hebben samen in diverse bands gespeeld en dingen meegemaakt in die jaren. Dit doet veel met mij.” Günter Giesen, ook initiatiefnemer en muzikale vriend van Peter, geeft aan dat er al ideeën waren om nog iets op te nemen. “In de eerste week toen Peter hoorde dat hij zo ziek was, hebben we gezegd dat het mooi zou zijn om nog een opname te maken in de studio of thuis. En toen heb ik heel voorzichtig gevraagd: 'Stel je voor we zouden een concert doen, zou je dat kunnen en willen? En zo is het gaan rollen.” De opbrengst van het concert wordt gedoneerd aan het Inloophuis Oude IJssel in Doetinchem.

Binnen mum van tijd was het concert uitverkocht. “Dat vind ik geweldig”, vertelt De Vooght. “Dat is een lichtpunt voor Peter. Dat is ook heel fijn, dat hij ziet dat hij toch een behoorlijke bekendheid heeft in deze regio.” Bijna twintig bevriende muzikanten traden zaterdag voor Peter op. Tijdens het concert heeft hij zelf ook nog een aantal nummers op het podium kunnen zingen. “Allereerst zullen we een aantal nummers zonder Peter spelen”, vertelt De Vooght. “Hij zal daarna het podium opkomen en dan gaan wij met Peter nog een nummer of tien zingen, proberen althans.”

Roots 66
Peter staat al meer dan vijftig jaar op het podium met verschillende bandjes, zoals de Blues Factor en Roots 66. Ook voor de bandleden van Roots, waarmee Peter zaterdag een aantal nummers zong, is het de laatste keer dat ze samen optreden. Een moeilijk maar ook bijzonder moment. “Wat ik mooi vind vandaag, is het zonnetje buiten. Een van de mooiste herfstdagen van deze maand, dat moest zo zijn”, aldus Giesen. “En dat we met al die vrienden samen afscheid kunnen nemen en met alle mensen in de zaal. Hoe mooi kan het zijn.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Historische klinkers blijven voorlopig liggen in 's-Heerenberg

Charlotte van de Kant | 28 nov 2022 15:54

Lees ook

Syriërs gepakt na vluchtpoging bij de grens

De bestuurder van een Duits busje is maandagavond opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Hij ve...

Wildpark over de grens heet otter welkom

Voor het eerst in twee jaar tijd is er in Wildpark Anholter Schweiz over de grens bij Gendringen ee...

Snelweg A12 meerdere nachten afgesloten

De snelweg A12 gaat eind deze maand en begin december enkele nachten dicht vanaf Zevenaar richting...

Eerste Achterhoekse Pride Maand in 2022

De klankbordgroep Regenbooggemeentes Oost Gelre en Winterswijk wil de maand juni volgend jaar met ee...

REGIO8 blikt in vier jaaroverzichten terug op de meest opmerkelijke nieuwsfeiten van 2021 in de Acht...

Orion zonder winst uit voorbereiding

De volleyballers van Active Living Orion kijken terug op twee nederlagen in de voorbereiding op de t...