In 2021 kreeg chef-kok Bjorn Massop de Groene Ster voor het eerst uitgereikt. Massop en eigenaar Kees Hensen werken intensief samen met agrariërs in de Achterhoek om hun visie op lokaal voedsel vorm te geven. Volgens Hensen sluit dit aan bij hun overtuiging dat voedsel niet onnodig ver moet reizen.
Er was nog meer Achterhoeks succes: De Olde Marckt in Aalten ontving dit jaar voor het eerst een Michelinster. Chef-kok Bram Stoverink kreeg dit maandag tijdens de uitreiking in Maastricht te horen. Dat was niet het enige nieuws dat hem bereikte: hij ontving ook de Young Chef Award, bedoeld voor jonge, talentvolle chef-koks.
Naast de uitgereikte sterren zijn er ook nog drie Achterhoekse restaurants in de gids te vinden in de Bib Gourmand-lijst. LEV Foodbar in Doetinchem, Raedthuys in Doetinchem en LEV by Mike in Winterswijk hebben deze titel weten te behouden. De Bib Gorumand wordt uitgereikt aan restaurants waar je voor een schappelijk prijs 'op Michelin-niveau' kunt eten.