Ulft, Netherlands

Vordenaar haalt in razend tempo geld op voor nichtje Mirthe (7)

Roy Huetink uit Vorden is een crowdfunding gestart om een rolstoelauto voor zijn 7-jarige nichtje Mirthe uit Ruurlo te verwezenlijken. Mirthe kan niet lopen en heeft inmiddels een elektrische rolstoel gekregen, maar die past niet in de auto van haar ouders.
Serena Speet | 24 november 2022 11:39 | Aangepast op 24 november 2022 11:39
"Met een rolstoelauto is Mirthe veel zelfstandiger en zijn mijn broer en schoonzus veel mobieler", aldus Roy over het belang van de auto. "Dan worden leuke uitjes veel bereikbaarder en dat is belangrijk voor een 7-jarig kind." Omdat Roy zijn nichtje meer vrijheid gunt hoopt hij met behulp van de crowdfunding de rolstoelbus te kunnen verwezenlijken. "Het streefbedrag is 35.000 euro, zo'n auto is niet goedkoop. Maar we gaan kijken hoe ver we komen", legt Mirthes oom uit. "Het is niet dat we pas als we het bedrag gehaald hebben actie gaan ondernemen."

De teller stond dinsdag nog op bijna 6.500 euro, maar dat bedrag steeg snel. "Je ziet een stroom aan donaties binnenkomen", vertelt Roy. "Particulieren doneren echt driehonderd of 350 euro. Dat vind ik bijzonder hoge bedragen, dat gaat bijna de pet te boven." Inmiddels is al ruim 9.500 euro opgehaald voor Mirthe.

'Ontzettend veel pech'
Mirthe zit in een rolstoel omdat ze een genetische stoornis heeft. "Tot haar zevende maand was ze een hele normale baby", aldus Roy. "Toen kreeg ze uit het niets een epileptische aanval, waar ze in bleef hangen." Na weken onderzoek kreeg ze de diagnose bilaterale striatale necrose, een erfelijke stoornis. "De kans dat je dat gen krijgt vanuit allebei je ouders is ontzettend klein", vertelt haar oom. "Dus ze heeft ontzettend veel pech gehad."

'Dit gaat slagen'

Hoewel een rolstoelauto ontzettend duur is, twijfelt Roy niet aan of het verwezenlijkt kan worden: "Dit gaat slagen. Ik ga net zo lang door tot we een hele mooie auto bij elkaar hebben." De donaties blijven binnenkomen en het bedrag groeit snel: "Als je ziet wat in een dag gedoneerd wordt, dat is écht bijzonder", vindt Roy.

Foto: Roy Huetink

Lees ook

Bronckhorst wil nieuwe 'kleinere' sporthal in Zelhem

Bronckhorst stapt af van het idee om Sporthal de Pol in Zelhem te verduurzamen en te renoveren en wi...

Reizigers kunnen in de toekomst een kop koffie halen op station Vorden

Als het aan Stichting VORST (Vorden Station) ligt krijgt het verpauperde stationsgebouw in Vorden, d...

College houdt vast aan De Meene als locatie voor sporthal

Het college van Berkelland houdt vast aan de keuze voor De Meene als locatie voor de nieuwe sporthal...

Boek vol vergeten Achterhoekse appels en peren moet regio fruitig houden

De inzet van Hennie Rossel uit Vorden, in samenwerking met een groep vrijwilligers en boomgaardhoude...

Automobilist gewond na frontale botsing op boom bij Vorden

Een automobilist is maandagochtend op een boom gebotst in het buitengebied van Vorden. De man is met...

Automobilist overleden bij eenzijdig ongeval Ruurlo

Bij een ernstig ongeval op de Groenloseweg (N319) tussen Ruurlo en Groenlo is zaterdagochtend een be...