Ulft, Netherlands

Verkeersdrukte bij kampeerzaak Winterswijk

Filerijden voor een bezoekje aan kampeergigant Obelink in Winterswijk, het is inmiddels vaste prik op Tweede Pinksterdag. Toch hebben bezoekers het er voor over, want ook dit jaar staat het weer volledig vast op de Misterweg (N318).
Jasper Hazelaar | 23 juni 2022 10:00 | Aangepast op 23 juni 2022 10:00
Op de provinciale weg staan professionele verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden. Op het terrein zelf worden automobilisten naar een parkeerplek geleid. De kampeerwinkel heeft daar vijftien medewerkers voor ingezet. "Toen we gisteren de weersvoorspellingen hoorden, wisten we dat het weer heel druk zou worden. Als het regent zijn mensen sneller geneigd te komen", vertelt directeur Berry Velthuis van Obelink bij Omroep Gelderland. Volgens hem is het ieder jaar met Hemelvaart en op Tweede Pinksterdag een gekkenhuis.

De drukte is vooral te zien op de weg voor de winkel, zegt Velthuis: "Als klanten eenmaal binnen zijn, vind je ze niet meer terug. Ik zie nu ook dat het helemaal niet druk is bij de kassa's." Zijn klanten nemen de files daarom voor lief. De verkeersopstoppingen ontstaan doordat het terrein maar één inrit heeft. "Die werkt als een trechter", legt Velthuis uit. "Maar gelukkig hebben we die drukte maar twee keer per jaar."

Foto: Wim Ruesink/Omroep Gelderland

Lees meer over:

kampeerzaak|kamperen|

Meest gelezen

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Man in boeien geslagen na woningbrand in 's-Heerenberg

Redactie REGIO8 | 28 mrt 2024 09:44

Lees ook

Boekingen stromen binnen bij recreatiesector in Achterhoek

De recreatiesector in de Achterhoek is tevreden over de start van het seizoen. Met Hemelvaart, Pinks...