Ulft, Netherlands

Vennebulten zet vele vrijwilligers in het zonnetje

Een van de hoogtepunten van het Kinderkamp Vennebulten bij Varsseveld is elk jaar de 'oudste avond' met een ware parade aan bijzondere voertuigen. Omdat het dit jaar de twintigste editie is, werden de vrijwillige bestuurders woensdagavond met een ware erehaag in het zonnetje gezet.
Tim Rondeel | 11 augustus 2022 14:19 | Aangepast op 11 augustus 2022 14:19
“We hebben vandaag in ieder geval iedereen opgetrommeld uit de buurt van Varsseveld om te komen kijken”, aldus Koen van Lent, een van de begeleiders van het kinderkamp. Voor de vrijwilligers was het ontvangst een bijzonder moment. “Het is de eerste keer dat ik dit meemaak”, laat bestuurder Ronnie Vriezen weten. “En dat doet wel wat me je, dat is best wel leuk.” Vriezen is vanaf het begin, samen met Eric Smeets, betrokken geweest bij het vervoeren van de kinderen in de legervoertuigen. “Mijn eigen kinderen hebben er toendertijd ook bij in gezeten en ik heb het altijd met veel plezier zo doorgevoerd.”

“We wilden eerst in die grote legerauto, maar daar stonden al heel veel kinderen voor”, zegt Guus Teerink, een van de deelnemers van het kamp. “Toen gingen we maar in de brandweerwagen.” De voertuigen verzamelden bij de sporthal in het dorp, waarna de kinderen een favoriet konden uitzoeken. “Dat is eigenlijk elk jaar hetzelfde, een chaotische bende”, geeft Vriezen aan. “Het vliegt links en rechts langs die trucks en vrachtwagens op en naar binnen toe. Een dolle boel eigenlijk.”

Hoogtepunt van de week

Dit jaar maakten voor het eerst ook brandweerwagens, een ambulance en een De Graafschap-trekker onderdeel uit van de stoet. Op de oudste avond staan ook een spooktocht en optredens van kinderen op het programma, maar de favoriet voor de deelnemers is duidelijk. “We proberen heel veel energie te stoppen in de spookavond, maar ik denk toch wel dat 95% van de kinderen het echt voor de legervoertuigen doet”, schetst Van Lent. De kinderen waren weer enthousiast over de tocht: “Het was leuk want we mochten in de brandweerwagen, daarna gingen de sirenes aan en mochten we uit het raam hangen.”

Groei
Met ruim negentig vrijwilligers en meer kinderen uit omliggende dorpen blijft het kinderkamp groeien. De organisatie hoopt dan ook dat de traditie van de oudste avond nog lang blijft: “Dit bevalt zo goed en we hopen dat de mensen het willen blijven doen en dat de trucks het ook blijven doen, want dat is vaak wel een dingetje. We hopen het eigenlijk nog weer vijftig jaar door te zetten.” De bestuurders zien dat ook wel zitten. “Ik hoop dat ik het haal”, zegt Vriezen lachend. “Maar wat mij betreft wel.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Middeleeuwse boerderij ontdekt in Varsseveld

Bart Sollman | 22 mrt 2024 13:05

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Lees ook

Op meer dan drie miljoen euro beslag gelegd tijdens politiecontrole A18

Bij een grootschalige politiecontrole langs de A18 bij Didam op woensdag is beslag gelegd op 3,5 mil...

Winterswijk vreest overlast van mogelijke aanvliegroute voor Schiphol over de Achterhoek

D66 Winterswijk maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe aanvliegroute voor Schiphol die deels bo...

Önal terug in basis De Graafschap na blessure, Hillen start op de bank

Met Basar Önal op de linkervleugel en verdediger Rio Hillen op de bank gaat De Graafschap vrijdagavo...

Kunstwandelroute Hummelo brengt kunst en natuur samen

Verstopt in de bossen bij Hummelo staan meer dan dertig bijzondere objecten. Landgoed Enghuizen is d...

Obligaties moeten dorpshuis De Huve in Eibergen uit handen van projectontwikkelaar houden

Er ligt een bom onder het sociale en het culturele leven in Eibergen. Dorpshuis De Huve sluit per 1 ...

Het Balrijk neemt afscheid, Bart Meijer nieuwe dj bij REGIO8

Dj Bart Meijer is de opvolger van Balthazar van Puffelen in de middagprogrammering van radiozender R...