Ulft, Netherlands

 

Veel telefoons gevonden na Zwarte Cross

Terwijl het festivalterrein van de Zwarte Cross langzaam wordt afgebouwd zijn dinsdag op het gemeentehuis van Oost Gelre in Lichtenvoorde de gevonden voorwerpen binnengebracht. Tientallen bankpasjes, rijbewijzen, ID-kaarten, sieraden en andere spullen zijn gevonden, wat samen zorgt voor een hele berg aan spullen.
Davie Klein Gunnewiek | 20 juli 2022 16:32 | Aangepast op 20 juli 2022 16:32
“Het zijn dit jaar heel veel telefoons”, vertelt Inge van de Broek van de gemeente Oost Gelre. “Veel meer dan andere jaren.” Ook zitten er behoorlijk wat portemonnees, sleutels, sieraden, zonnebrillen en kledingstukken tussen de gevonden voorwerpen. “Zelfs een neusbril van Tante Rikie”, zegt Van de Broek. “Verder veel ID-kaarten, rijbewijzen, een enkel paspoort en heel veel bankpasjes.” De gemeente moet de ID-kaarten helaas wel vernietigen. “Mensen die hun ID-kaart zijn kwijtgeraakt moeten een nieuwe aanvragen”, vertelt Van de Broek. “Rijbewijzen sturen we naar de RDW en zij beslissen wat ze er mee gaan doen.”

Van de Broek verwacht dat de rest van de spullen veelal door de rechtmatige eigenaren worden opgehaald. “Kleding niet, dat blijft vaak liggen. Toch bewaren we alles drie maanden. Alles onder de 450 euro moeten we verplicht bewaren. Heeft de eigenaar zich dan niet gemeld, worden ze verwijderd.” De medewerkers van de gemeente Oost Gelre wachten altijd in spanning af wat er binnenkomt, want soms zitten er hele bijzondere voorwerpen bij. “Wij hebben ooit een vogelkooi van twee meter hoog gehad met allemaal cd’tjes erin”, vertelt Van de Broek. “Ook die moet je gewoon drie maanden bewaren. Dit jaar zien we vooral de normale voorwerpen langskomen.”

Voorwerpen ophalen
Vanaf woensdag kunnen festivalbezoekers op de website van de gemeente Oost Gelre kijken of hun voorwerp is gevonden. “Mensen kunnen ons ook bellen om een afspraak te maken om langs te komen”, zegt Van de Broek. “Mensen die verder weg wonen kunnen via ILost een koerier de opdracht geven om hun gevonden voorwerp bij ons op te halen. Wij zorgen dat het pakketje klaar ligt en dan wordt het thuisbezorgd.”

Kijkmiddagen bij ROVA
Fietsen die zijn achtergelaten langs de openbare weg, of bij de fietsenstalling van het festivalterrein zijn maandag opgehaald door ROVA. De eigenaren kunnen langskomen op één van de kijkmiddagen bij de ROVA in Lichtenvoorde op woensdag 20 juli van 13.30 tot 16.30 uur of donderdag 21 juli van 13.30 tot 16.30 uur.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Feestfabriek|Zwarte Cross|

Meest gelezen

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Historische klinkers blijven voorlopig liggen in 's-Heerenberg

Charlotte van de Kant | 28 nov 2022 15:54

Lees ook

Achterhoekers op Hoofdpodium Zwarte Cross

Het Achterhoekse duo Suzan en Freek staan op zaterdagmiddag 16 juli op het Hoofdpodium van de Zwarte...

Publiek beukt bij debuut Degos & Re-Done

Achterhoekers Thijs de Heer en Peter Dames uit Terborg en Gaanderen maakten donderdagavond hun debuu...

Spaanse Vurro speelt op Zwarte Cross

De Spaanse Vurro, die met stierenmasker optreedt, stond zaterdagmiddag op de Zwarte Cross. Festivalg...

Fans verbaasd over film Zwarte Cross

Een film over de Zwarte Cross, dat moet wel een bioscooptopper worden. Maar dat de documentaire 'Zwa...

Feestfabriek wil seizoen in april aftrappen

De Feestfabriek wil het festivalseizoen in het eerste weekend van april aftrappen met het Startschot...