Ulft, Netherlands

 

Vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt in Vragender

In het buitengebied van Vragender zijn in de nacht van zondag op maandag twee containers gedumpt waarin vermoedelijk drugsafval zit. Volgens de gemeente Oost Gelre is er geen sprake van een lekkage.
Redactie REGIO8 | 21 maart 2023 13:15 | Aangepast op 21 maart 2023 13:15
De twee grote vaten werden gedumpt aan de Maneschijnweg. De objecten zijn zo zwaar, dat ze vermoedelijk met een vrachtwagen of bestelwagen daar zijn achtergelaten. Vanwege de ‘zoete, chemische geur’ die rondom de vaten hing, gaat de gemeente ervan uit dat het gaat om drugsafval van de productie van synthetische drugs, zoals xtc en mdma. Na het aantreffen zijn de vaten in opdracht van Oost Gelre verwijderd. Verder onderzoek moet duidelijk maken om welke stoffen het exact gaat.

Oost Gelre verwacht dat de kosten voor het opruimen van het drugsafval oplopen tot tienduizenden euro’s. Ook de politie is inmiddels een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen om zich te melden. “Het kan natuurlijk zijn dat iemand de afgelopen dagen op de Maneschijnweg heeft gereden en wel iets heeft gezien”, meldt de gemeente. “Of misschien heeft iemand hier gereden met een dashcam. In dat geval vragen we diegene om die informatie te delen met de politie.”

‘Groot en hardnekkig probleem’
Burgemeester Annette Bronsvoort typeert het dumpen als een groot en hardnekkig probleem: “In Oost Gelre zijn er gelukkig oplettende inwoners die ons kunnen tippen als zij verdachte situaties zien. Daar zijn we altijd heel blij mee. In de kernen heeft dat al meermalen succes gehad. Helaas is de dump nu in het buitengebied gedaan, dat minder dichtbevolkt is.”

Foto: Oost Gelre

Meest gelezen

N318 tussen Aalten en Winterswijk maand lang dicht

Davie Klein Gunnewiek | 29 mei 2023 12:30

Snelweg A18 bij Doetinchem afgesloten door brand

Redactie REGIO8 | 30 mei 2023 22:26

Lees ook

Blok op A18 zorgt voor meerdere ongelukken

Een metalen blok op de snelweg A18 bij Didam heeft woensdagavond bij minimaal vier auto's schade ver...

Man op slippers steelt brievenbus in Beek

De politie heeft beelden verspreid van de opmerkelijke diefstal van een brievenbus in Beek afgelopen...

Zelhem opgeschrikt door een inbraakgolf

Inbrekers hebben afgelopen weekend op meerdere plekken in Zelhem toegeslagen. Bij voetbalclub ZZC’...

Zolderbrand in tussenwoning in Silvolde

Op de zolder van een woning in Silvolde is dinsdagnacht een brand ontstaan. De eigenaar van de wonin...