Ulft, Netherlands

 

Ulftse Nachtegalen vieren jubileum in Amphion

De Ulftse Nachtegalen bestaan dit jaar zestig jaar en de koorleden vieren dat met een galaconcert in het Schouwburg Amphion in Doetinchem. Naast de zangkunsten van de drie verschillende koren, moeten de zangeressen dit jaar ook hun acteertalent in de strijd gooien.
Tim Rondeel | Nick Hermsen | 13 september 2022 16:30 | Aangepast op 13 september 2022 15:51
De Ulftse Nachtegalen bestaan dit jaar zestig jaar en de koorleden vieren dat met een galaconcert in het Schouwburg Amphion in Doetinchem. Naast de zangkunsten van de drie verschillende koren, moeten de zangeressen dit jaar ook hun acteertalent in de strijd gooien.“Dit is uniek voor ons”, aldus dirigent Ben Simmes. “Wij zijn echt een concertkoor en staan heel statisch en zingen veel in kerken en zalen. Het is eigenlijk alleen maar zang, zang en nog eens zang en nu is het echt veel meer theater.” Ook voor de koorleden is het even schakelen, zo laat Maike Cornelissen weten: “Ik vind het wel een dingetje. Het is wel buiten je comfortzone gaan, maar ik denk dat het straks onder enige druk en gewoon samen, dan kunnen wij dat gewoon.” Behalve de zang en het theater wordt de middag live vormgegeven door een zandkunstenaar.

Jeannette Cornelissen, de dochter van de inmiddels overleden oprichter Adriaan Hendriks, was één van de eerste leden van de Nachtegalen. Nu, zestig jaar later, is haar kleindochter Yfke een van de leden van het kinderkoor. “Daar ben ik toch heel trots op”, laat Cornelissen weten. “Ik had eigenlijk gehoopt dat er nog meer nichtjes en neefjes bij zaten, maar misschien komt dat nog wel. Ze zijn nu allemaal nog klein.” Het kinderkoor brengt liederen die Jan Rot vlak voor zijn overlijden speciaal voor de Nachtegalen heeft vertaald, ten gehore op het podium.

Familie
De band die de familie Cornelissen heeft met het koor is er met de paplepel ingegoten, zo ook bij Yfke, de jongste telg van de familie. "Het voelt sowieso als een familie de Nachtegalen, dus dan is het alleen maar mooi dat je ook je eigen kind er bij hebt zitten”, aldus Maike over het lidmaatschap van haar dochter. “Ik vind het hartstikke leuk en we zingen thuis ook heel veel samen.”

Succesvol
De verschillende koren van de Nachtegalen hebben in het zestigjarig bestaan al verschillende prijzen weten te winnen. Simmes is al meer dan dertig jaar dirigent van het koor en kijkt tevreden terug op deze periode: “Ik ben heel trots dat we het zo lang hebben volgehouden en dat we ook nog steeds wel heel succesvol zijn, zeker de laatste acht jaar. Dat biedt alleen maar perspectief voor de toekomst.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Amphion|Ulftse Nachtegalen|Ulft|

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36

Lees ook

Paul Hermsen uit Ulft zwaait af na een leven lang bij de brandweer

Na ruim veertig jaar lid te zijn geweest van de brandweer neemt Paul Hermsen per 1 oktober afscheid....

Daders op heterdaad betrapt tijdens winkeldiefstal in Ulft

In een computerzaak in het centrum van Ulft zijn maandagmiddag twee personen op heterdaad betrapt bi...

Bouwman grijpt etappe in de Ronde van Slowakije

Koen Bouwman heeft vrijdag de derde etappe gewonnen in de Ronde van Slowakije. In de meer dan tweeho...

Gedeputeerde ontvangt Gelderse Sportprijs in het Amphion

De Gelderse sportgedeputeerde Jan Markink uit Borculo heeft maandagavond de Gelderse Sportprijs gekr...

Grote belangstelling voor bouwcursus Huttepiepen

De populaire bouwcursus van Midwinterhoorngroep De Huttepiepen uit Ulft is begonnen in aanloop naar ...

Ruim 130.000 kilo siervuurwerk van Katan afgekeurd

Katan Vuurwerk in Ulft haalt op last van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ruim 134.000 k...