Ulft, Netherlands

Toeristen genieten ondanks natte zomer van de Achterhoek

Waar de zomer van 2022, mede dankzij het warme weer, de boeken in ging als zeer succesvol voor het toerisme in de Achterhoek, lijken zomerse temperaturen voorlopig ver weg. Ondanks de regenachtige weersomstandigheden vermaken de campingbezoekers in de regio zich ook dit jaar prima, zo ook bij camping 't Eikenbos in Sinderen.
Tim Rondeel | Bart Sollman | 1 augustus 2023 15:24 | Aangepast op 1 augustus 2023 15:24
“Het is best wel gezellig dat getik op het dak”, aldus een van de bezoekers over de regen op hun caravan. “We zijn al veertig jaar getrouwd maar we vinden het nog steeds gezellig onder zo’n dakje met de regen”, vult haar man lachend aan. Een andere bezoeker van de camping ‘op’ Sinderen geeft aan dat het juist uitnodigt: “Je gaat toch iets doen. Thuis blijf je binnen als het regent, maar als je in een tent zit moet je wel iets ondernemen.” Sommige bezoekers kiezen ondanks de natte weersomstandigheden bewust voor een verblijf in eigen land om zo de hitte in Zuid-Europa te ontlopen: “Er mag wel een zonnetje bij, maar dat komt wel weer.”

Het overgrote deel van de bezoekers laat zich volgens de campingeigenaar niet uit het veld slaan door een beetje regen. “We hebben een goed seizoen ondanks het weer”, schetst Heidi Neerlaar, mede-eigenaar van ’t Eikenbos. “We hebben wel hier en daar annuleringen van mensen die op het laatste moment door het weer toch afzeggen of eerder weg gaan, maar we mogen niet klagen.”

Op naar de vier miljoen?
In 2022 vonden er 4,1 miljoen toeristische overnachtingen plaats in de Achterhoek, of dit cijfer dit jaar weer gehaald gaat worden is nog afwachten. “Het is jammer van het weer, maar ik denk dat je altijd nog beter hier kunt zitten dan in het buitenland waar je door natuurgeweld weer terug zou moeten”, aldus Marieke Eijsink van Achterhoek Toerisme. “En zon of niet, er is genoeg te doen hier.”

Populair
Campingeigenaar Neerlaar merkt dat de Achterhoek de laatste jaren erg gestegen is qua populariteit. “Steeds meer mensen zijn de Achterhoek aan het ontdekken”, aldus de beheerder. “En dan komen ze hier en denken ze: 'goh, wat een mooie omgeving met mooie fietspaden'. En er komen ook steeds meer activiteiten bij hier.”

Foto: REGIO8

Lees ook

Bewoners worden 'weggepest' van opgekochte camping in Winterswijk

Enkele Duitse bewoners van vakantiewoningen op camping Het Wieskamp in Winterswijk stonden donderdag...

Oudste fietsroute van Nederland krijgt nieuw leven in Vorden

Al 110 jaar oud is de Achtkastelenroute in Vorden de oudste bewegwijzerde fietsroute van Nederland. ...

Goed jaar voor toerisme in de Achterhoek: 'Maar twee annuleringen gehad'

Het is een goed seizoen geweest voor de toeristische sector. Dat concludeert het bureau Achterhoek T...

Zwarte Crossers worden wakker en maken zich klaar voor de zaterdag

Zwarte Crossers werden zaterdag niet allemaal even fris en fruitig wakker, maar dat mag de pret niet...

Festivalgangers worden wakker en blikken terug op eerste dag van de Zwarte Cross

Festivalgangers worden wakker op de camping van de Zwarte Cross. De donderdag stond in het teken van...

Eerste bezoekers zoeken plek op camping Zwarte Cross

De poorten van de Zwarte Cross-camping zijn donderdagochtend om 10.00 uur geopend. Onder toeziend oo...