Ulft, Netherlands

The Passion vloeit in Doetinchem voort in dierenweide en markt

Het organiseren van The Passion vloeit in Doetinchem voort in meerdere lokale initiatieven. Bewoners van een zorgcentrum in de wijk Schöneveld kunnen al genieten van een dierenweide, terwijl er zaterdag een markt wordt georganiseerd voor bijzondere initiatieven in Doetinchem-Noord en Overstegen.
Jasper Hazelaar | 3 oktober 2023 14:13 | Aangepast op 3 oktober 2023 14:13
De ideeën zijn opgehaald tijdens buurtbijeenkomsten die werden georganiseerd onder de naam ‘Het Eerste Avondmaal’. “In Overstegen en Doetinchem-Noord was vooral behoefte aan een bundeling van alles wat er gebeurt”, vertelt Sjoerd Weikamp, die onder meer als presentator betrokken was bij de bijeenkomsten. Zaterdag wordt daarom een markt georganiseerd waar achttien kraamhouders laten zien wat er mogelijk is. “Op sportcomplex De Bezelhorst kunnen kinderen bijvoorbeeld meedoen aan trainingen zonder dat ze lid van een club zijn. Ook is er een mooi initiatief van een dansgroep waar iedereen welkom is”, somt Weikamp op. “We nodigen mensen graag uit om dit allemaal te ontdekken.”

Doetinchem-Noord en Overstegen zijn wijken waar voor Doetinchemse begrippen relatief veel inwoners met lagere inkomens leven. Weikamp groeide zelf op in Overstegen en is onder de indruk van wat inwoners allemaal doen: “We hebben in totaal achttien kraampjes, maar dat hadden er ook veertig kunnen zijn. Zo is er een gast die als supporter op de Spinnekop staat bij De Graafschap, maar in zijn vrije tijd wandelt met ouderen. En er staat een moestuin bij de flats aan de Caenstraat. Dan krijg ik weer een beetje het gevoel dat dit echt mijn Doetinchem is.”

Dierenweide en bewegen in Gaanderen
De markt is een van de vijf projecten die voortvloeit uit ‘Het Eerste Avondmaal’. Bij zorgcentrum Schavenweide in de wijk Schöneveld is al een dierenweide gerealiseerd, terwijl er in Gaanderen plannen zijn voor een beweegroute. Dit is onderdeel van de recent getekende Dorpendeal met de provincie Gelderland. In Wehl en de gekoppelde wijken Dichteren en De Huet moet nog een concrete invulling worden gevonden

De ‘Markt vol Initiatieven’ wordt georganiseerd op het plein voor de Heilige Geest kerk aan de Bilderdijkstraat. Bezoekers zijn tussen 14.00 uur en 17.00 uur welkom.

Foto: Sjoerd Weikamp

Lees meer over:

The Passion|Doetinchem|

Lees ook

Drukte in Doetinchem, gemeente pakt wegen bij het centrum aan

Het verkeer in Doetinchem moet anderhalve week lang rekening houden met afsluitingen. In opdracht va...

Zadel breekt af tijdens fietsen in Doetinchem, man naar ziekenhuis

Een fietser is zondagmiddag in Doetinchem gewond geraakt bij een valpartij. Zijn zadel brak tijdens ...

Honderden zangers nemen met koren binnenstad van Doetinchem over

Een twintigtal koren van binnen en buiten de Achterhoek neemt volgende week zondag de binnenstad van...

Kop-staartbotsing tussen auto's op drukke kruising in Doetinchem

Twee automobilisten zijn zaterdagmiddag op elkaar gebotst bij een drukke kruising in de buurt van he...

Achterhoek negeert Haagse plannen en laat statushouders voorgaan bij sociale huur

Achterhoekse gemeenten passeren de plannen uit het landelijke hoofdlijnenakkoord en willen statushou...

Doetinchem controleert bij autobedrijven tegen ondermijning, enkele overtredingen

De gemeente Doetinchem heeft woensdag in het kader van de Week tegen Ondermijning in samenwerking me...