Ulft, Netherlands

The Passion krijgt vervolg met Hemelvaart

The Passion krijgt dit jaar voor het eerst een vervolg onder de naam The Passion Hemelvaart. Ook dit verhaal speelt zich af in de Achterhoek.
Davie Klein Gunnewiek | 8 april 2022 11:00 | Aangepast op 8 april 2022 11:00
De organisatoren KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland willen met The Passion Hemelvaart de kijker kennis laten maken met het verhaal van Hemelvaart. Het wordt 26 mei, op Hemelvaartsdag, uitgezonden. Het is een vervolg op The Passion dat volgende week op Witte Donderdag in Doetinchem wordt opgevoerd. De hoofdrollen van het vervolg op de paaseditie van The Passion zijn ook hierbij voor Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena), Soy Kroon (Jezus), Thomas Cammaert (Petrus), Noortje Herlaar (Maria) en Ruud de Wild (de verteller). Ook de muziekhits zullen niet ontbreken. Zowel Nederlandstalige als in het Nederlands vertaalde internationale hits, krijgen binnen de context van The Passion Hemelvaart een nieuwe lading. The Passion Hemelvaart gaat door waar de paasvertelling in The Passion eindigt. Het vertelt het verhaal van Jezus die is opgestaan en aan zijn discipelen vraagt zijn werk voort te zetten.

Hemelvaartsdag is een officieel erkende christelijke feestdag, maar de betekenis van deze dag is lang niet bij iedereen bekend. KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland slaan de handen ineen om de kijker kennis te laten maken met dit verhaal. The Passion Hemelvaart vertelt het verhaal vanuit drie perspectieven: Petrus, de verteller en Maria Magdalena. Zij wordt vergezeld door Maria en de discipelen. Maria Magdalena is de eerste die ontdekt dat het graf van Jezus leeg is en heeft het eerste contact met hem na zijn kruisiging. Ze krijgt de boodschap om samen met de discipelen zijn werk voort te zetten. Petrus dwaalt elders door de Achterhoek met een flink schuldgevoel omdat hij zijn beste vriend in de steek heeft gelaten. Kunnen Petrus, Maria en de discipelen zonder bewijs aannemen dat Jezus nog leeft? Durven ze op te staan om hem te ontmoeten?

Foto: KRO-NCRV

Lees meer over:

The Passion|

Lees ook

The Passion vloeit in Doetinchem voort in dierenweide en markt

Het organiseren van The Passion vloeit in Doetinchem voort in meerdere lokale initiatieven. Bewoners...

The Passion krijgt sportief vervolg in Doetinchem

De gemeente Doetinchem organiseert samen met Sport-ID en het Amphion Cultuurbedrijf op zondag 18 sep...

Doetinchem klaar voor 'toetje' op The Passion

Doetinchem was in april het decor van The Passion. Nu, zes weken later, komt er voor het eerst een v...

Boumans rekent op spin-off The Passion

Meer dan twee miljoen kijkers zaten donderdagavond aan de buis gekluisterd om The Passion in Doetinc...

Dit was The Passion 2022 in Doetinchem

Doetinchem was donderdagavond op Witte Donderdag het decor van The Passion, tijdens de landelijke te...

LIVEBLOG The Passion vanuit Doetinchem

Doetinchem is donderdagavond de trotse gastheer van The Passion. In dit liveblog wordt een kijkje ac...