Ulft, Netherlands

Swim to Fight Cancer trapt af met Nieuwjaarsduik in Braamt

Na een succesvol 2022 met een recordopbrengst van ruim drie ton is Swim to Fight Cancer Achterhoek klaar om er in het nieuwe jaar een schepje bovenop te doen. Het startsein voor een nieuw actiejaar wordt gegeven tijdens de Nieuwjaarsduik bij recreatieplas Stroombroek in Braamt.
Tim Rondeel | 30 november 2022 15:34 | Aangepast op 30 november 2022 15:34
"Een hele mooie manier om met elkaar te proosten op het leven en het nieuwe jaar", blikt Margot Verhagen van Swim to Fight Cancer Achterhoek vooruit op het event. "We willen het elk jaar gaan doen en hopen dan ook dat het echt groot gaat worden dit jaar." Vorig jaar stond de duik ook op de agenda, maar kon toen niet doorgaan door corona. Bij de eerste editie in 2020 deden er ongeveer honderdvijftig deelnemers mee, dat aantal hoopt de organisatie dit jaar te verdubbelen. "We hebben in ieder geval voor driehonderd mensen op een muts en een kop soep gerekend." Met de Nieuwjaarsduik werkt de organisatie samen met Landal Stroombroek die voor het eten zorgt en Leisurelands die het parkeren gratis maakt.

Vorig jaar werd er 319.583 euro opgehaald in de stijd tegen kanker. "We zijn supertrots op onze organisatie en op alle mensen die meegeholpen hebben", aldus Verhagen. "We hebben de eerste aanmeldingen alweer binnen en wij zijn nog niet eens officieel begonnen." Aankomend jaar hoopt de organisatie het succes van de laatste editie minimaal te evenaren: "We gaan altijd voor een record, maar op zijn minst hetzelfde bedrag."

Deel opbrengst naar de Achterhoek
Een gedeelte van het geld is gebruikt voor een koppelbed voor het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Van de opbrengst van de aankomende editie wordt er weer een gedeelte gebruikt voor een initiatief voor het Achterhoekse ziekenhuis. Wat de volgende wens is van het Slingeland is nog niet bekend.

Extra drijfveer
De organisatie van Swim to Fight Cancer Achterhoek is een hechte club. Toen ze vorige jaar een van de organisatieleden verloren aan kanker, zorgde dat voor een extra drijfveer. "Dat had een heftige impact voor ons", geeft Verhagen aan. "Dan komt het zó dichtbij en zien we hoe belangrijk het is, daarom zijn we ook zo bevlogen."

Foto: REGIO8 (archief)

Lees ook

Warme mutsen en hondensnoepjes bij Nieuwjaarsduik in Braamt

Ruim twintig honden en hun baasjes verzamelden zich zaterdagmiddag bij Leisurelands Stroombroek in B...

Verdubbeling deelnemers nieuwjaarsduik Swim to Fight Cancer

Een paar honderd enthousiastelingen trotseerden zondagochtend het koude water en deden in Braamt mee...

Nieuwjaarsduik start dit jaar niet op het strand maar in Winterswijk

Ieder jaar duiken op Nieuwjaarsdag duizenden mensen de koude Noordzee in op het strand van Schevenin...