Ulft, Netherlands

 

Stroombroek is ‘kroonjuweel’ voor Lago Lago

Recreatiegebied Stroombroek bij Braamt moet volgend jaar zomer het decor zijn van het nieuwe, driedaagse festival Lago Lago. Festivalorganisator Chasing the Hihat uit Amsterdam is na een lange zoektocht heel tevreden met de Montferlandse waterplas en omgeving als locatie.
Serena Speet | 1 september 2021 16:25 | Aangepast op 1 september 2021 16:25
“Ik heb zelf tachtig locaties langs zien komen, waarvan dit dan de kroonjuweel is”, zegt Daniel van Drunen namens de festivalorganisator. Op de oever van de plas wordt tijdens het eerste weekend van juli 2022 een kampeerlocatie gecreëerd, terwijl bezoekers ook in bungalows kunnen overnachten. Tijdens de allereerste editie wil de organisatie drie of vier podia opbouwen rond Stroombroek. “Deels bij de plas en deels bij Markant Outdoor”, vertelt festivaldirecteur Rob Simon. “Daar komt een combinatie van dj’s en livemuziek.”

Daarnaast zet Lago Lago onder meer in op eten, waarbij contact wordt gezocht met lokale ondernemers. Volgend jaar zomer hoopt de organisator op ruim achtduizend bezoekers. De ambitie is om binnen vijf jaar te groeien naar in totaal 17.500 gasten. “We willen groeien, maar daar willen we ook de tijd voor nemen”, zegt Simon. “Als we het eerste jaar vier- of vijfduizend man komen, zijn we ook al erg gelukkig.”

Buurt betrekken

In het najaar wil de organisatie een vergunning aanvragen bij Montferland. Om de omgeving te informeren heeft Chasing the Hihat negenhonderd brieven gestuurd naar omwonenden. “Tot op heden hebben we eigenlijk overwegend alleen maar positief nieuws gehad”, zegt Van Drunen. Op dinsdagavond 14 september wordt bij de waterskibaan aan de plas een informatiemoment georganiseerd voor de omgeving. “Iedereen die ervoor is, er tegen is, of er tussenin hangt”, aldus de organisator. “Kom vooral hierheen, want dan kunnen we in gesprek.”

‘Kleine dorpjes’

Voor de organisator kan het festival niet snel genoeg starten na een lange stilte door de coronacrisis. “Het zijn eigenlijk kleine dorpjes, of steden zelfs, die wij neerzetten”, schetst Van Drunen. “Het feit dat wij die alsmaar moeten bedenken, maar steeds niet mogen bouwen, is ontzettend frustrerend. Voor ons en voor ons personeel, maar je moet moed houden. Ik kan me alleen maar voorstellen dat mensen nog veel uitzinniger en blijer zijn als we ze een mooie ervaring kunnen geven.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Festival|Lago Lago|Stroombroek|

Meest gelezen

Historische klinkers blijven voorlopig liggen in 's-Heerenberg

Charlotte van de Kant | 28 nov 2022 15:54

Lees ook

Nieuwe namen bekend voor Huntenpop

Goldband, Mothers Finest en The Partysquad zijn enkele nieuwe namen die toegevoegd zijn aan de line-...

Mañana Mañana trekt 27.000 bezoekers

Iets meer dan 27.000 festivalgangers kwamen afgelopen weekend naar Laren voor Mañana Mañana. Organ...

Ulft maakt zich op voor terugkeer van Huntenpop

Na twee zomers zonder maakt Ulft zich op voor de terugkeer van Huntenpop. Op de weilanden bij de Oud...

Landel bij Braamt wil groeien voor toeristen

Landal Stroombroek bij Braamt wil het vakantiepark uitbreiden met in totaal 21 grote woningen, voor ...

Eerste editie festival Lago Lago in Braamt

Duizenden festivalgangers beleven dit weekend de allereerste editie van het festival Lago Lago bij S...

Warmte zorgt voor meer foutparkeerders bij plassen

De drukte door het warme weer zorgt voor veel foutparkeerders bij de recreatieplassen in de regio. B...