Ulft, Netherlands

Stroombroek is ‘kroonjuweel’ voor Lago Lago

Recreatiegebied Stroombroek bij Braamt moet volgend jaar zomer het decor zijn van het nieuwe, driedaagse festival Lago Lago. Festivalorganisator Chasing the Hihat uit Amsterdam is na een lange zoektocht heel tevreden met de Montferlandse waterplas en omgeving als locatie.
Serena Speet | 1 september 2021 16:25 | Aangepast op 1 september 2021 16:25
“Ik heb zelf tachtig locaties langs zien komen, waarvan dit dan de kroonjuweel is”, zegt Daniel van Drunen namens de festivalorganisator. Op de oever van de plas wordt tijdens het eerste weekend van juli 2022 een kampeerlocatie gecreëerd, terwijl bezoekers ook in bungalows kunnen overnachten. Tijdens de allereerste editie wil de organisatie drie of vier podia opbouwen rond Stroombroek. “Deels bij de plas en deels bij Markant Outdoor”, vertelt festivaldirecteur Rob Simon. “Daar komt een combinatie van dj’s en livemuziek.”

Daarnaast zet Lago Lago onder meer in op eten, waarbij contact wordt gezocht met lokale ondernemers. Volgend jaar zomer hoopt de organisator op ruim achtduizend bezoekers. De ambitie is om binnen vijf jaar te groeien naar in totaal 17.500 gasten. “We willen groeien, maar daar willen we ook de tijd voor nemen”, zegt Simon. “Als we het eerste jaar vier- of vijfduizend man komen, zijn we ook al erg gelukkig.”

Buurt betrekken

In het najaar wil de organisatie een vergunning aanvragen bij Montferland. Om de omgeving te informeren heeft Chasing the Hihat negenhonderd brieven gestuurd naar omwonenden. “Tot op heden hebben we eigenlijk overwegend alleen maar positief nieuws gehad”, zegt Van Drunen. Op dinsdagavond 14 september wordt bij de waterskibaan aan de plas een informatiemoment georganiseerd voor de omgeving. “Iedereen die ervoor is, er tegen is, of er tussenin hangt”, aldus de organisator. “Kom vooral hierheen, want dan kunnen we in gesprek.”

‘Kleine dorpjes’

Voor de organisator kan het festival niet snel genoeg starten na een lange stilte door de coronacrisis. “Het zijn eigenlijk kleine dorpjes, of steden zelfs, die wij neerzetten”, schetst Van Drunen. “Het feit dat wij die alsmaar moeten bedenken, maar steeds niet mogen bouwen, is ontzettend frustrerend. Voor ons en voor ons personeel, maar je moet moed houden. Ik kan me alleen maar voorstellen dat mensen nog veel uitzinniger en blijer zijn als we ze een mooie ervaring kunnen geven.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Festival|Lago Lago|Stroombroek|

Lees ook

Orgel Joke maakt rentree op Zwarte Cross, ook Acda en De Munnik komen

Acda en De Munnik, The Partysquad en publieksfavoriet Orgel Joke komen deze zomer naar de Zwarte Cro...

Kaboutertje Putlucht en The Grand East op festival Mañana Mañana

Organisator De Feestfabriek van festival Mañana Mañana heeft haar eerste lijst met dertien artiesten...

Festival Mañana Mañana schuift een weekje op vanwege concurrentie

Mañana Mañana vindt volgend jaar een week later plaats dan eerder naar buiten was gebracht vanwege d...

Festival Zwarte Cross in korte tijd bijna volledig uitverkocht

Met op het hoogtepunt bijna honderdduizend wachtenden is de Zwarte Cross is zaterdag binnen korte ti...

Zwarte Cross presenteert nieuwe slogan: ‘Make Schik, Not War’

De Zwarte Cross heeft een nieuwe slogan gepresenteerd voor de komende editie van het festival in Lic...

Recordbedrag opgehaald door zonovergoten Swim to Fight Cancer Achterhoek

Swim to Fight Cancer Achterhoek heeft zondag een recordbedrag opgehaald. Meer dan 420 deelnemers zwo...