Ulft, Netherlands

Stadsfeest voor Boh Foi Toch-frontman mooier dan Zwarte Cross

Boh Foi Toch heeft ook dit jaar de dankbare taak om het Stadsfeest in Doetinchem af te trappen met een optreden op het Simonsplein, op vrijdagavond 1 september. Vorig jaar maakten ze er een groot feest van, met zelfs burgemeester Mark Boumans met een tamboerijn op het podium. Voor frontman Hans Keuper voelt het als een thuiswedstrijd.
Jasper Hazelaar | 7 augustus 2023 15:06 | Aangepast op 7 augustus 2023 15:06
"Vergeet niet, Boh Foi Toch is als een half Doetinchemse band begonnen", aldus Keuper vanaf zijn vakantieadres in Frankrijk. "Jan Manschot (voormalig drummer, red.) kwam van de J.F. Kennedylaan, en wij woonden toen we begonnen al in Gaanderen. Dan is het heel mooi dat je ook door de hogere instanties gewaardeerd word in je muzikale aspiraties. Wat zal ik zeggen, ik was heel erg verguld dat we het ook dit jaar weer mogen doen." Vorig jaar hadden de mannen van Boh Foi Toch een speciale gast in de vorm van burgemeester Mark Boumans, die bewapend met een tamboerijn het nummer ‘Weerkommen’ meezong.

Of Boumans een betere bestuurder of muzikant is? "Het feit dat ze hem gekozen hebben als vicevoorzitter van de VNG, laat wel zien dat den kearl heel wat in de mars heeft", zegt Keuper, die erg positief is over de Doetinchemse burgemeester. "Wij Doetinchemmers moeten onmeunig blij wezen dat zo iemand eindelijk Doetinchem zal opstuwen in de vaart der volkeren." Of hij dit jaar ook op het podium komt? "We moeten kijken of we dat voor elkaar krijgen, want het lijkt me heel erg leuk, maar daar kan ik nog niks over zeggen", aldus de frontman. "Áls hij dan op het podium komt, hoop ik dat hij ook lederhosen aandoet. Dan zal je eens wat zien en horen!"

Stadsfeest boven Zwarte Cross
Keuper praat vol trots over het komende optreden op het Stadsfeest. Ook van de voorgaande edities genoot hij met volle teugen. "Ik vind het heel leuk omdat er veel Boh Foi Toch-fans van het eerste uur zijn. We zien meer mensen van onze leeftijd die met glunderende gezichten staan te luisteren. Die sfeer van kort bij de mensen zijn.. Uiteindelijk zijn wij ook gewone lui uit de Achterhoek. Dan voel je je daar nog wat fijner dan wanneer je voor vijftienduizend man in de Megatent, of vijftigduizend man op het grote podium van de Zwarte Cross staat. Het contact met het publiek, daar zijn we toch wel razend gek op."

'Net aan tweede boek begonnen'
Voorlopig zit Keuper nog op zijn vakantieadres in Frankrijk, op tientallen kilometers van de Middellandse Zee in de uitlopers van het Centraal Massief-gebergte. Het noodweer in Zuid Europa is volledig aan Hans en Rita Keuper voorbijgegaan. "Hagelstenen zouden mooi zijn, dan kunnen we knikkeren", zegt Keuper lachend, die volledig op zijn plek zit. "We doen niks anders dan lezen, af en toe gaan we even een dorp in. Ik ben net aan mijn tweede boek begonnen, dat wil ik nog wel uit hebben voor we teruggaan."

Foto: REGIO8

Lees ook

Buurtbewoners bezorgd over komst coffeeshop aan Veemarkt

Buurtbewoners rond de Veemarkt in Doetinchem hebben donderdagavond hun zorgen geuit bij de gemeenter...

Positieve reacties op nieuwe borden bij rotondes in Doetinchem

Rijschoolhouder Edwin Striekwold en de Fietsersbond afdeling Doetinchem reageren positief op het pla...

Trainer Vreman verwacht spektakel bij De Graafschap tegen Cambuur

Het Cambuur Leeuwarden van trainer Henk de Jong komt vrijdagavond naar De Vijverberg voor een duel m...

De Graafschap hoeft geen spelers te verkopen in de winterstop

De Graafschap hoeft ondanks de geldzorgen de komende winter geen spelers te verkopen, dat laat Peter...

Doetinchemse Stadsboerin wint Europese prijs voor platteland

Stadsboerin Doetinchem heeft maandag de publieksprijs gewonnen tijdens de Agricultural & Rural Inspi...

De Graafschap speelt op koude Vijverberg gelijk tegen FC Dordrecht

Op een koude Vijverberg is De Graafschap maandagavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel te...