Ulft, Netherlands

 

Slingeland opent De Graafschap-kinderkamer

Op de kinderafdeling van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is dinsdagmiddag een kamer volledig in het thema van De Graafschap geopend door patiënt Lars met hulp van doelman Hidde Jurjus. De kamer moet er voor zorgen dat jonge patiënten even vergeten dat ze in het ziekenhuis liggen.
Anna Weirath | 3 juni 2022 10:45 | Aangepast op 3 juni 2022 10:45
Jurjus heeft pas net vakantie na het teleurstellende voetbalseizoen van de Doetinchemmers, maar hij kwam graag naar het Slingeland toe voor de opening. “Ik zei net voor de gein tegen jullie dat dit de echt belangrijke afspraken zijn, maar zo zie ik het wel een beetje”, vertelt de keeper. “Als simpele voetballer bij De Graafschap kun je denk ik op deze manier hele leuke dingen doen voor kinderen. Als ik zie hoe Lars net bijvoorbeeld reageert als hij mijn handschoenen krijgt. Ja, dat zijn de mooiste en leukste dingen vind ik. Als ik daar tijd voor heb dan kom ik sowieso, en als ik er geen tijd voor heb dan, maak ik tijd voor dit soort dingen.”

Lars moet voor behandelingen één keer per drie weken naar het ziekenhuis. Hij is blij dat hij nu op de De Graafschap-kamer kan liggen: “Ik vind het een hele mooie kamer en ik heb er nu zelf ook al een paar keer gelegen. Je ziet de hele tijd nieuwe dingen, zoals de tribunes en de spelers.” Ook vindt hij de afleiding die de kamer biedt fijn. “Het is fijn want je denkt dan niet meer zo veel aan dat je ziek bent. Je gaat meer op de kamer letten in plaats van dat je met je gedachten bij je ziekte bent”, vertelt Lars.

Volle Vijverberg
De kamer is ingericht met kunstgras, kleding van de Doetinchemse voetbalclub en het behang is geïnspireerd op een volle Vijverberg. De eerste kinderen hebben al op de kamer gelegen en het ziekenhuis ontvangt veel positieve geluiden. “De kinderen voelen zich heel erg thuis”, aldus Veronie Gebbinck, teammanager van het ziekenhuis. “Ze vinden het fantastisch. Het lijkt net of ze op echt gras lopen. Daarnaast zorgt het voor een sneller herstel van hun ziek zijn als ze in een fijne omgeving zitten.”

De Graafschap-operatiejas
Volgens Gebbinck zijn er naast de kamer nog meer ideeën om de samenwerking met de Graafschap verder uit te breiden: “Wij hebben zelfs vandaag al met elkaar gekeken of het niet leuk is om een soort van pyjama’s te hebben. Of wat ze in een ander land doen. Daar hebben ze in de operatiekamers, operatiejassen in de kleur van de thuisclub.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Vreugde bij bewoners na plaatsing landbouwsluis bij Dorpsstraat in Laag-Keppel

Tim Rondeel | Nick Hermsen | Viggo Zweverink | 20 mrt 2023 16:38

Lees ook

De Graafschap schuift acht jeugdspelers door

Acht spelers uit de jeugdopleiding van De Graafschap maken aankomend seizoen de stap naar de selecti...

De Graafschap wint met ruime cijfers

De Graafschap heeft het eerste duel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen met ruime cijfers gewonn...

De Graafschap neemt organisatie onder loep

De Graafschap geeft de nieuwe technisch manager Peter Bijvelds na het ontslag van trainer Reinier Ro...

De Graafschap alsnog naar de play-offs

De Graafschap heeft zich vrijdagavond op de laatste speeldag van de reguliere competitie alsnog gepl...

Moeizame transfertijd voor De Graafschap

De laatste transperiode van De Graafschap onder zijn leiding is voor Peter Hofstede moeizaam verlope...

Lelieveld stapt over naar RKC Waalwijk

Julian Lelieveld verruilt De Graafschap deze zomer voor eredivisionist RKC Waalwijk. De 24-jarige re...