Ulft, Netherlands

 

Slingeland opent De Graafschap-kinderkamer

Op de kinderafdeling van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is dinsdagmiddag een kamer volledig in het thema van De Graafschap geopend door patiënt Lars met hulp van doelman Hidde Jurjus. De kamer moet er voor zorgen dat jonge patiënten even vergeten dat ze in het ziekenhuis liggen.
Anna Weirath | 3 juni 2022 10:45 | Aangepast op 3 juni 2022 10:45
Jurjus heeft pas net vakantie na het teleurstellende voetbalseizoen van de Doetinchemmers, maar hij kwam graag naar het Slingeland toe voor de opening. “Ik zei net voor de gein tegen jullie dat dit de echt belangrijke afspraken zijn, maar zo zie ik het wel een beetje”, vertelt de keeper. “Als simpele voetballer bij De Graafschap kun je denk ik op deze manier hele leuke dingen doen voor kinderen. Als ik zie hoe Lars net bijvoorbeeld reageert als hij mijn handschoenen krijgt. Ja, dat zijn de mooiste en leukste dingen vind ik. Als ik daar tijd voor heb dan kom ik sowieso, en als ik er geen tijd voor heb dan, maak ik tijd voor dit soort dingen.”

Lars moet voor behandelingen één keer per drie weken naar het ziekenhuis. Hij is blij dat hij nu op de De Graafschap-kamer kan liggen: “Ik vind het een hele mooie kamer en ik heb er nu zelf ook al een paar keer gelegen. Je ziet de hele tijd nieuwe dingen, zoals de tribunes en de spelers.” Ook vindt hij de afleiding die de kamer biedt fijn. “Het is fijn want je denkt dan niet meer zo veel aan dat je ziek bent. Je gaat meer op de kamer letten in plaats van dat je met je gedachten bij je ziekte bent”, vertelt Lars.

Volle Vijverberg
De kamer is ingericht met kunstgras, kleding van de Doetinchemse voetbalclub en het behang is geïnspireerd op een volle Vijverberg. De eerste kinderen hebben al op de kamer gelegen en het ziekenhuis ontvangt veel positieve geluiden. “De kinderen voelen zich heel erg thuis”, aldus Veronie Gebbinck, teammanager van het ziekenhuis. “Ze vinden het fantastisch. Het lijkt net of ze op echt gras lopen. Daarnaast zorgt het voor een sneller herstel van hun ziek zijn als ze in een fijne omgeving zitten.”

De Graafschap-operatiejas
Volgens Gebbinck zijn er naast de kamer nog meer ideeën om de samenwerking met de Graafschap verder uit te breiden: “Wij hebben zelfs vandaag al met elkaar gekeken of het niet leuk is om een soort van pyjama’s te hebben. Of wat ze in een ander land doen. Daar hebben ze in de operatiekamers, operatiejassen in de kleur van de thuisclub.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Historische klinkers blijven voorlopig liggen in 's-Heerenberg

Charlotte van de Kant | 28 nov 2022 15:54

Lees ook

De Graafschap verliest van Wuppertaler

De Graafschap heeft dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen het Duitse Wuppertaler SV verlor...

Meiden De Graafschap gaan hoofdklasse in

Het Onder 16-team van Meiden Vrouwen Voetbal Achterhoek (MVVA) voetbalt komend seizoen onder de vlag...

Ars zoekt met 'nerds' innovatie bij Fortuna

Sjoerd Ars geniet van zijn werk als technisch manager van eredivisionist Fortuna Sittard. Het stoppe...

De Graafschap boekt klinkende overwinning

De Graafschap heeft vrijdagavond een klinkende overwinning geboekt op bezoek bij Helmond Sport. In N...

Linssen van De Graafschap naar Roda JC

Assistent-trainer Edwin Linssen verlaat De Graafschap per direct om dezelfde functie te vervullen bi...

Roelofsen ook volgend jaar bij De Graafschap

Assistent-trainer Richard Roelofsen heeft een nieuw contract getekend bij De Graafschap. Naast de ou...