Ulft, Netherlands

Silvolde huilt na noodlottig overlijden negenjarig jongetje

Als een bom sloeg het nieuws van het overlijden van het negenjarige jongetje bij een aanrijding in Silvolde donderdagavond in. Veel kinderen, jongeren en buurtbewoners waren getuigen van het heftige ongeval. De zee van bloemen en knuffels groeit inmiddels op de plek waar hij werd geraakt door een automobiliste.
Remco Geurts | Bart Sollman | 24 november 2023 16:59 | Aangepast op 24 november 2023 16:59
“Ik werd donderdagavond gelijk gebeld door twee jongeren die het zagen en die geholpen hebben. Ik heb ze toen gelijk, samen met een aantal andere jongeren bij mij thuis opgevangen”, zegt Benny Vonk van jongerencentrum 0315. “Dit heeft een flinke impact op de kinderen en jongeren uit de buurt, veel van hen hebben alles gezien. Echt heel heftig." Vonk heeft vrijdag vrijgenomen van zijn werk om er te zijn voor de plaatselijke jeugd.

Burgemeester van Oude IJsselstreek, Otwin van Dijk heeft vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan basisschool de Plakkenberg, waar de overleden jongen leerling van was. Hier ging Van Dijk in gesprek met ouders, leerlingen en docenten. “Het is echt verschrikkelijk wat hier gebeurd is", aldus de burgervader. "Veel kinderen en ouders hebben alles zien gebeuren. Dat kruipt onder je huid, daar word je even heel stil van."

Verkeerssituatie niet de oorzaak
Buurtbewoners spraken na het ongeval hun onvrede uit over de verkeerssituatie. Uit politieonderzoek blijkt nu dat het een noodlottige samenloop van omstandigheden is, waarbij het jongetje struikelde. De verkeerssituatie is niet de oorzaak van het ongeval. Ook heeft de auto niet te hard gereden. Van Dijk: “Het is gewoon een verschrikkelijk ongeluk geweest.”

Getuigen kunnen zich melden
De burgemeester roept kinderen en andere inwoners op om zich te melden als ze behoefte aan hulp hebben. “Er zijn heel veel mensen die het hebben zien gebeuren, waaronder ook hele jonge kinderen", weet Van Dijk. "Dat heeft echt wel impact. Sommigen praten erover, dat is heel goed. Andere kinderen zijn juist heel stil. Let daarom een beetje op elkaar en sla een arm om iemands schouder." Slachtofferhulp en Buurtzorg Jong zijn bereikbaar voor ondersteuning.

VV Gendringen in rouw
Het negenjarige jongetje was lid van VV Gendringen. De voetbalclub heeft vanwege het noodlottige ongeval besloten om alle wedstrijden dit weekend af te gelasten. Ook wordt er in de bestuurskamer op het voetbalcomplex een gedenkplek voor de jongen ingericht. Daar kunnen leden op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur een condoleanceregister tekenen en een tekening of andere herinnering achterlaten.

Foto: REGIO8

Lees ook

Tranen bij afscheid Van Dijk als burgemeester Oude IJsselstreek

Met een kleine traan heeft Otwin van Dijk donderdagavond na acht jaar voor het laatste als burgemees...

Inwoners Ulft willen geliefd park behouden, petitie tegen bouw flexwoningen

Omwonenden van park de Zeskamp in Ulft hebben voor de raadsvergadering van Oude IJsselstreek een pet...

Vrachtwagens mogen weer door kern van Etten en Terborg rijden

Vrachtwagenchauffeurs mogen van de gemeente Oude IJsselstreek weer door het centrum van Terborg en E...

Bestuurder raakt na heftig eenzijdig ongeval wonder boven wonder niet gewond

Een bestuurder heeft zondagochtend op de Kottenseweg een engeltje op zijn schouder gehad. Hij beland...

Enorme ravage bij eenzijdig ongeval bij Doetinchem

Bij een eenzijdig ongeval op de Kilderseweg in Doetinchem is een persoon gewond geraakt. De bestuurd...

Politie veegt groep criminele jongeren op in Oude IJsselstreek

Acht jongeren tussen de zestien en 23 jaar oud uit Aalten en Oude IJsselstreek zijn opgepakt, onder ...