Ulft, Netherlands

 

Silo Art Tour krijgt vervolg in Beltrum

Boerenshop De Vuurdoorn in Beltrum is de volgende locatie van de Silo Art Tour door de Achterhoek. De hoge gevel van het voormalige mengvoederbedrijf wordt vanaf maandag onder handen genomen door kunstenaar GOMAD.
Jasper Hazelaar | 8 april 2022 11:43 | Aangepast op 8 april 2022 11:43
Het project ging in 2020 van start

Voor het Silo Art Tour-kunstwerk in Beltrum heeft GOMAD, de artiestennaam van Marcus Debie, volgens Nieuws uit Berkelland onder meer inspiratie gehaald uit de ontwikkeling die het dorp heeft doorgemaakt als agrarisch gebied en de lokale gemeenschapszin. Ook bekende lokale activiteiten als het Bloemencorso en de Survivalrun hebben de kunstenaar geholpen om tot zijn ontwerp te komen. Het moet een ode worden aan het wonen, werken en leven in Beltrum.

Binnen de Silo Art Tour worden, in samenwerking met onder meer tien gemeenten, kunstwerken gerealiseerd op bijzondere plekken in de regio. De eerste schildering binnen het project verscheen eind 2020 op een boerenbedrijf in Aalten. Later volgden onder meer kunstwerken op een diervoederbedrijf bij het centrum van Doetinchem en op een kinderboerderij in Bekveld.

Foto: Nieuws uit Berkelland

Lees meer over:

Silo Art Tour|

Meest gelezen

Vrachtwagen vol met aardappelen kantelt in Ruurlo

Redactie REGIO8 | 27 mrt 2023 14:15

Vier doden na ernstig ongeval op snelweg A3 bij Emmerik

Redactie REGIO8 | 26 mrt 2023 18:00