Ulft, Netherlands

Rode loper en confetti in Borculo, nieuw Staring College is geopend

Vanaf de kerstvakantie krijgen leerlingen er al les, maar de nieuwe locatie van het Staring College in Borculo is nu ook offcieel geopend. Met bijna vierhonderd middelbare scholieren én bezoek van de Berkellandse burgemeester was het woensdagmiddag een gezellige drukte op het schoolplein.
Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 24 januari 2024 16:44 | Aangepast op 24 januari 2024 16:44
“Het is ongelofelijk”, zegt de trotse afdelingsleider Marijn Dijkman van het Staring College. “Na een proces van bijna vijf, zes jaar, gaan we onze school openen. Woensdag met leerlingen, en donderdag het officiële gedeelte met bestuurders en betrokken partijen, maar dit is echt het eerste feestje met leerlingen en collega’s.” Drie eerstejaars leerlingen mochten de openingshandeling doen door een lint door te knippen, en op een knop te drukken. “Ik vond het wel heel grappig hoe ze gewoon, HUGH, de knop indrukten”, zegt scholiere Marit lachend.

Na de druk op de knop schoot de confetti de lucht in, en mochten de leerlingen over een rode loper naar binnen. Alle eerste- en tweedejaars middelbare scholieren van het Staring College kunnen lessen volgen in het nieuwe gebouw. Vmbo-leerlingen kunnen hun hele schoolloopbaan doorlopen aan de Haarloseweg. “Het is een samenvoeging van twee locaties, van de Heerenlaan en de Beukenlaan”, legt Dijkman uit. Het gebouw aan de Beukenlaan doet voorlopig nog dienst, maar met name die eerste was aan vervanging toe. “Die aan de Heerenlaan is zeventig jaar oud, dat was écht nodig”, aldus Dijkman.

Duurzame uitdaging
Het is een energiezuinig gebouw geworden met veel hergebruikte materialen. Ook ligt er negenhonderd vierkante meter aan zonnepanelen op het dak. “Op allerlei vlakken hebben we nagedacht over hoe we gebruik kunnen maken van de middelen die er zijn, om ook vanuit onderwijskundig perspectief naar onze kinderen mee te kunnen geven dat we een uitdaging hebben op dat vlak.”

‘Van de trap gevallen’
Voor sommige leerlingen was het éxtra welkom, vanwege slechte ervaringen in een vorig gebouw. “Op de vorige school ben ik van de trap gevallen”, zegt Elena. “Dus ik ben wel extra blij dat ik hier nu zit.” Ook haar jaargenoten zijn tevreden. “Ik vind het ook een hele mooie school”, vertelt Marit. “Het interieur is leuk, en er zijn heel veel plekken om gewoon gezellig te zitten met je vrienden en vriendinnen.”

Foto: REGIO8

Lees ook

‘Zo voorkom je dat alle wilde cowboys doen wat ze willen’

Wel of geen grote windmolens in het zogenaamde zoekgebied K? Het dunbevolkte gebied in de driehoek B...

Doetinchem vindt plek in Schöneveld voor gloednieuwe Basisschool Hogenkamp

Na jaren behelpen in een oud pand, is door de Gemeente Doetinchem een locatie gevonden voor een gloe...

Verenigingen in Berkelland gecompenseerd voor ophalen oud papier

De verenigingen die oud papier ophalen in Berkelland krijgen zo snel als mogelijk de eindafrekening ...

Dieperink uit Borculo gaat als videoscheidsrechter naar de Olympische Spelen

Scheidsrechter Rob Dieperink uit Borculo gaat dit jaar naar de Olympische Spelen in Parijs. De Achte...

160 muzikanten naar Borculo voor eerste editie Musikantenfest

Muziekcentrum Borculo is zaterdag het decor van de eerste editie van Musikantenfest, een kapellenfes...

Motie raad Berkelland voor brief naar Tweede Kamer met oog op ravijnjaar 2026

De gemeenteraad van Berkelland heeft een motie ingediend om een brief naar de Tweede Kamer en het Mi...