Ulft, Netherlands

 

Priklocatie Doetinchem klaar voor gebruik

De nieuwe vaccinatielocatie van de GGD Noord- en Oost Gelderland (GGD NOG) in Doetinchem vervangt vanaf dinsdag de oude plek op het bedrijventerrein in Wehl. Hoewel de locatie kleiner lijkt, gaat de verhuizing niet ten koste van de prikcapaciteit.
Tim Rondeel | Jasper Hazelaar | 4 maart 2022 11:42 | Aangepast op 4 maart 2022 11:42
"We hebben twee etages hier, dus dat ziet er altijd een beetje anders uit", aldus Anneloes Vos, projectleider vaccineren bij de GGD NOG. "Elke locatie is anders en dat maakt het interessant. Ik vind het altijd knap te zien hoe ze het weer inrichten." Het aantal prikken dat gezet kan worden op de nieuwe locatie blijft volgens Vos gelijk met dat van de vorige locatie: "Hier hebben we ook acht lijnen en kunnen we net zoveel prikken zetten als we in Wehl deden." Op de locatie in Wehl werden ruim tweeduizend vaccinaties per dag gezet. Hoe lang de nieuwe ruimte aan de Havenstraat door de GGD gebruikt wordt, is niet bekend. "We zitten enorm in de afwachting wat het virus gaat doen dus het is nog niet duidelijk", legt Vos uit. "Ik verwacht wel dat we hier de komende maanden kunnen blijven zitten."

Volgens de GGD loopt de boostercampagne met name onder zestigplussers in de regio goed. "In de Achterhoek loopt men eigenlijk al een beetje voor op de rest van Nederland qua animo", aldus Vos over de vaccinatiebereidheid onder ouderen. "De rest is pas korter aan de beurt en er zit ook nog best wel een staart aan met mensen die recent besmet zijn geweest, of die later gevaccineerd zijn en die nu nog niet in aanmerking komen voor de booster. Die verwachten we de komende maanden nog. Vandaar de we hier nog een tijdje zitten."

Vrije inloop
Voor specifiek de jongere doelgroep hoopt de GGD richting het einde van de week een vrije inloop te kunnen organiseren in Doetinchem. Dan kunnen mensen zonder afspraak een coronavaccinatie halen. "Zeker jongeren vinden het fijn", zegt Vos. "En dan hebben we het over alles onder de dertig, om zonder afspraak te komen. Omdat ze dan makkelijk zelf kunnen bepalen wanneer ze langskomen. Dat faciliteren we graag."

Personeelstekort opgelost
Vanwege een tekort aan mensen moest onder meer Defensie de afgelopen periode bijspringen bij vaccinatielocaties, maar daar is volgens Vos inmiddels geen sprake meer van: "We zien nu dat we weer helemaal goed zitten qua personeel en dat is heel fijn. Nu kunnen we het weer zelfstandig overnemen en kan iedereen zijn eigen taken weer oppakken."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

vaccinatielocatie|corona|GGD|

Meest gelezen

Vreugde bij bewoners na plaatsing landbouwsluis bij Dorpsstraat in Laag-Keppel

Tim Rondeel | Nick Hermsen | Viggo Zweverink | 20 mrt 2023 16:38

Lees ook

Man gewond na frontale botsing in Groenlo

Twee auto's zijn vrijdagmiddag frontaal op elkaar gebotst in Groenlo. De bestuurder van een van de ...

Orion blijft koploper na winst op Lycurgus

Active Living Orion heeft zaterdagavond de topper tegen Abiant Lycurgus gewonnen. In de eigen Topspo...

Doetinchem krijgt vaccinatielocatie van GGD

De GGD Noord- en Oost-Gelderland opent een extra vaccinatielocatie in de gemeente Doetinchem. Naast ...

Didamse carnavalsgroep bouwt door

Dat carnaval door corona mogelijk in februari niet doorgaat, heeft er bij carnavalsgroep De Drietbuu...

Recorddrukte in teststraten van de GGD

Bij teststraten van de GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) in de Achterhoek is sprake van record...