Ulft, Netherlands

Populaire YouTuber neemt proef op de som bij Wunderland Kalkar

Foto: REGIO8 (archief)
De populaire Nederlandse YouTuber Thomas van Grinsven test in één van zijn nieuwste video's de Duitse attractiepark Wunderland Kalker. In het filmpje, dat inmiddels al meer dan 300.000 keer is bekeken op YouTube, gaat hij na of de negatieve reviews over het park kloppen.
Anton Adelaar | 30 april 2024 16:30 | Aangepast op 30 april 2024 16:30
“Ik ga naar het slechtst beoordeelde pretpark”, zo begint Thomas de video op zijn YouTube-kanaal 'Gewoon Thomas'. Vervolgens komen allerlei recensies in beeld, zoals: ‘Was echt een aanfluiting… onbeperkt friet bleek steeds op', of 'was zo hard dat de kids het nauwelijks konden kauwen.’ en ‘Zeer slechte ervaringen!! Slechte Hygiëne, bakken eten waren leeg en weinig variatie.’ “Maar zijn deze recensies allemaal echt waar?”, vervolgt de YouTuber.

Eenmaal bij het pretpark aangekomen reageert Thomas niet bepaald enthousiast. “Ik kom net aanrijden bij het pretpark… ik heb nog nooit zoiets droevigs gezien. Ik wil niet verwend overkomen. Ik heb best wel wat pretparken gezien, maar ik heb nog nooit zo’n trieste ingang gezien”, zegt de YouTuber. Wel gaat Thomas met een open blik het pretpark in. “Misschien valt het allemaal wel mee. We gaan het gewoon even checken.”

Attracties dicht
Het pretpark is ontstaan uit een oude kerncentrale die nooit in bedrijf is geweest. In sommige recensies wordt geklaagd over vervallen attracties en onderdelen. Klachten over gesloten attracties lijken gebaseerd te zijn op de waarheid; eenmaal binnen ontdekt Thomas meteen zes attracties die dicht zijn. Dat is niet gek gezien Wunderland Kalkar vorig jaar aankondigde een verandering aan te gaan, waarbij het pretpark teruggaat van 29 naar twintig attracties.

Ook positief
Thomas leest in zijn video reviews voor over de hygiëne en het afval en gaat hier in mee. Maar de Nederlander is het niet met alle negatieve commentaren eens. Zo klagen bezoekers online over 'chagrijnig' en 'onaardig personeel'. "In mijn beleving tot nu toe vind ik het wel meevallen", reageert Thomas. "Iedereen is heel erg aardig. Een medewerkster heeft me net geholpen het treintje te krijgen, terwijl ik er eigenlijk niet in paste. Dus die mening deel ik niet helemaal."

Conclusie

“Was het zo verschrikkelijk als ik had verwacht”, vraagt Thomas zichzelf af aan het einde van de video. Vervolgens antwoordt hij: “Ik vind het wel meevallen. Er zijn inderdaad wel wat dingetjes die vies, kapot of gesloten zijn. Het ziet er misschien wat minder gezellig uit, omdat het een kerncentrale is. Maar ik vond ook een hoop dingen best wel leuk. Vooral de gratis friet en ijs”, aldus de Nederlander.

Themapark
Een woordvoerder van Wunderland Kalkar laat weten op de hoogte te zijn van de video. “Dit betreft de mening van één individuele bezoeker. Het afgelopen jaar en in de komende jaren zijn wij een nieuwe koers ingeslagen, waarbij we het attractiepark willen ombouwen naar een themapark. Inmiddels hebben we het eerste themagebied geopend, waarop de eerste reacties van de vele duizenden bezoekers louter positief zijn."

Lees meer over:

Wunderland Kalkar|Kalkar|Youtube|

Lees ook

Griezelen tijdens Halloween kan ook in en rond de Achterhoek

Het Amerikaanse feest Halloween wordt ook gevierd en beleefd in de Achterhoek. Vlak over de grens bi...

Wunderland Kalkar staat een ware transformatie te wachten

Het Duitse attractiepark Wunderland Kalkar gaat de komende jaren flink veranderen. Directeur van DeF...

Wunderland Kalkar heeft vertrouwen in nieuwe eigenaar

Wunderland Kalkar heeft sinds 1 augustus een nieuwe eigenaar, DeFabrique Holding uit Utrecht neemt n...

Nieuwe eigenaar voor pretpark Wunderland Kalkar

Het Duitse pretpark Wunderland Kalkar is per 1 augustus overgenomen door het Nederlandse bedrijf DeF...

Stoet met vrachtwagens voor zieke kinderen

In Kalkar is zaterdag de zesde editie van Wunderland Kalkar on Wheels van start gegaan. Honderd vrac...