Ulft, Netherlands

Poldervaart ziet geen 'Vijverberg-vrees' bij team

De Graafschap hoopt de vloek die lijkt te rust op spelen op De Vijverberg vrijdagavond te doorbreken tegen mede-laagvlier Almere City. Elf wedstrijden wacht het thuispubliek al op een overwinning in het eigen stadion in Doetinchem.
Tim Rondeel | Remco Geurts | Mick Giesen | 15 september 2022 16:39 | Aangepast op 15 september 2022 16:39
“Als De Graafschap-supporter zou ik ook niet heel vrolijk zijn”, zegt trainer Adrie Poldervaart, die ook teruggrijpt naar de misgelopen promoties in 2020 en 2021 en het teleurstellend verlopen vorige seizoen. “Wat mij wel vrolijk stemt, is dat de mensen er weer zijn”, aldus Poldervaart, die vorige week tegen NAC nog een grote sfeeractie met zijn eigen gezicht op de tribunes zag verschijnen. “Je wilt het heel graag ombuigen, voor die mensen, maar ook voor ons natuurlijk.” Verdediger Jeffry Fortes sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer: “Het thuispubliek verdient eindelijk een overwinning, en we zijn er meer dan klaar voor.”

Wat de reden is van de slechte thuisvorm, vinden Fortes en Poldervaart lastig te zeggen. Van ‘Vijverberg-vrees’ bij jonge spelers is volgens de trainer in ieder geval geen sprake. Meedoen om promotie blijft dit seizoen het doel, maar met een vijftiende plek is dat doel op dit moment ver weg op de ranglijst. Jeffry Fortes, die de afgelopen wedstrijden als rechtsback startte, blijft geloof houden in het team: “De competitie is een marathon en we hebben nog een lange weg te gaan. Het liefst wil je nu gelijk zoveel mogelijk winnen. De realiteit is dat het niet zo is. Dat wil niet zeggen dat we minder positief zijn of er minder geloof in hebben.”

Vraagtekens
Mees Kaandorp ontbreekt vrijdagavond terwijl er achter de namen van Camiel Neghli en Rio Hilllen vraagtekens staan. Voor de rest heeft Poldervaart een fitte selectie. De trainer hoopt het hongerige publiek te kunnen belonen: “Ik heb er enorm veel zin in, maar we weten allemaal wat we nodig hebben. Dat is heel duidelijk. En nogmaals, dat geldt voor iedereen rondom deze club, maar ook heel simpel voor ons, de spelers en de mensen die er direct betrokken bij zijn.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Fortes, Lammers, Hillen (Schenk), Büttner; Brittijn, Bouihrouchane, Neghli (De Jong); Önal, Benschop, Korte.

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

De Graafschap|

Lees ook

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase va...

De Graafschap wil Jansen behouden, gesprek met Vreman aanstaande

Nu er duidelijkheid is over zijn eigen toekomst, kan Peter Bijvelds vrijuit spreken over de voorbere...

Bijvelds een jaar langer bij De Graafschap áls nacompetitie wordt gehaald

Het contract van Peter Bijvelds als technisch directeur bij De Graafschap is verlengd, onder voorbeh...