Ulft, Netherlands

 

Poldervaart ziet geen 'Vijverberg-vrees' bij team

De Graafschap hoopt de vloek die lijkt te rust op spelen op De Vijverberg vrijdagavond te doorbreken tegen mede-laagvlier Almere City. Elf wedstrijden wacht het thuispubliek al op een overwinning in het eigen stadion in Doetinchem.
Tim Rondeel | Remco Geurts | Mick Giesen | 15 september 2022 16:39 | Aangepast op 15 september 2022 16:39
“Als De Graafschap-supporter zou ik ook niet heel vrolijk zijn”, zegt trainer Adrie Poldervaart, die ook teruggrijpt naar de misgelopen promoties in 2020 en 2021 en het teleurstellend verlopen vorige seizoen. “Wat mij wel vrolijk stemt, is dat de mensen er weer zijn”, aldus Poldervaart, die vorige week tegen NAC nog een grote sfeeractie met zijn eigen gezicht op de tribunes zag verschijnen. “Je wilt het heel graag ombuigen, voor die mensen, maar ook voor ons natuurlijk.” Verdediger Jeffry Fortes sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer: “Het thuispubliek verdient eindelijk een overwinning, en we zijn er meer dan klaar voor.”

Wat de reden is van de slechte thuisvorm, vinden Fortes en Poldervaart lastig te zeggen. Van ‘Vijverberg-vrees’ bij jonge spelers is volgens de trainer in ieder geval geen sprake. Meedoen om promotie blijft dit seizoen het doel, maar met een vijftiende plek is dat doel op dit moment ver weg op de ranglijst. Jeffry Fortes, die de afgelopen wedstrijden als rechtsback startte, blijft geloof houden in het team: “De competitie is een marathon en we hebben nog een lange weg te gaan. Het liefst wil je nu gelijk zoveel mogelijk winnen. De realiteit is dat het niet zo is. Dat wil niet zeggen dat we minder positief zijn of er minder geloof in hebben.”

Vraagtekens
Mees Kaandorp ontbreekt vrijdagavond terwijl er achter de namen van Camiel Neghli en Rio Hilllen vraagtekens staan. Voor de rest heeft Poldervaart een fitte selectie. De trainer hoopt het hongerige publiek te kunnen belonen: “Ik heb er enorm veel zin in, maar we weten allemaal wat we nodig hebben. Dat is heel duidelijk. En nogmaals, dat geldt voor iedereen rondom deze club, maar ook heel simpel voor ons, de spelers en de mensen die er direct betrokken bij zijn.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Fortes, Lammers, Hillen (Schenk), Büttner; Brittijn, Bouihrouchane, Neghli (De Jong); Önal, Benschop, Korte.

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

De Graafschap|

Meest gelezen

Vrachtwagen vol met aardappelen kantelt in Ruurlo

Redactie REGIO8 | 27 mrt 2023 14:15

Vier doden na ernstig ongeval op snelweg A3 bij Emmerik

Redactie REGIO8 | 26 mrt 2023 18:00

Lees ook

Duizenden euro's boete voor De Graafschap

De Graafschap heeft van de KNVB een geldboete van bijna zevenduizend euro gekregen vanwege 'wanordel...

De Graafschap onderuit tegen VVV-Venlo

De Graafschap is de tweede helft van de competitie zondag met een nederlaag begonnen. Op de eigen Vi...

De Graafschap onderuit tegen FC Volendam

De Graafschap heeft zichzelf vrijdagavond tekort gedaan in het duel tegen FC Volendam. In Noord-Holl...

Supporters nemen afscheid van Kistemaker

Supporters van De Graafschap zijn maandagmiddag naar Heemskerk afgereisd om oud-trainer Simon Kistem...

De Graafschap trapt competitie af in Zwolle

De Graafschap opent op zondag 7 augustus het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. D...

Powel kijkt over grens voor scoutingnetwerk

Bij de optuiging van het scoutingnetwerk bij De Graafschap wordt er over de landsgrenzen gekeken. Zo...