Ulft, Netherlands

Plantrijke wadi’s per ongeluk gekortwiekt

Plantrijke wadi’s in Hoog-Keppel zijn per ongeluk in opdracht van de gemeente Bronckhorst gekortwiekt. Een inwoner van het dorp zag het gebeuren en zorgde dat de maaiwerkzaamheden gelijk stopten, maar een deel van het leed was al geschied.
Jasper Hazelaar | 7 juli 2022 14:32 | Aangepast op 7 juli 2022 14:32
“Die meneer had niet begrepen dat het moest blijven staan”, vertelt Hanneke Kruissink, één van de inwoners die nauw betrokken is bij de begroeide wadi’s aan de Brinkenhorst in het dorp. “Dat is hartstikke zonde. We hadden in het voorjaar al hele mooie margrieten staan. Je zag ook echt al bijzonder slangenkruid en teunisbloem opkomen, waar bepaalde vogels en vlinders op af komen.” Het gaat om de wadi’s tussen de Prinsenweg en het Valkenbos die zijn weggemaaid.

Op het gemeentehuis in Hengelo weten ze van het incident. “De reden is bekend: het digitale kaartmateriaal dat beschikbaar is gesteld aan de aannemer is niet op de juiste wijze geïnterpreteerd”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “Hierover is inmiddels contact geweest. Tot op heden zijn er, voor zover we konden zien, geen andere meldingen geweest over verkeerd maaien van percelen.”

Voorkomen

Kruissink geeft aan dat er met Bronckhorst nog een gesprek volgt hoe het in het vervolg kan worden voorkomen. Zelf zou ze graag hekjes zien rond de wadi’s, maar dat blijkt geen optie. In het najaar wordt er opnieuw gemaaid bij de wadi’s. “Op het juiste tijdstip zaaien we de gemaaide delen bij met een geschikt bloemmengsel”, legt een woordvoerder van Bronckhorst uit.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal


Foto: Hanneke Kruissink

Lees meer over:

Wadi|

Meest gelezen

Bökkers opent samen met straaljagers Hoofdpodium

Redactie REGIO8 | 19 jul 2024 00:06

Persoon gewond na ongeval op eerste dag Zwarte Cross

Redactie REGIO8 | 18 jul 2024 18:32