Ulft, Netherlands

Petitie tegen fietsendiefstal op station Didam

Sen van Wessel (22) uit Didam is een petitie gestart om aandacht te vragen voor fietsendiefstal en vernielingen op het station in zijn woonplaats. De initiatiefnemer onderneemt actie na zijn eigen ervaringen op het station, hij raakte al meerdere rijwielen kwijt.
Charlotte van de Kant | 23 juni 2022 14:59 | Aangepast op 23 juni 2022 14:59
"Ik heb het al vaak genoeg meegemaakt", geeft initiatiefnemer Sen aan. "Mijn fiets is al drie keer gestolen. Eén keer heb ik nog het geluk gehad dat ik de fiets heb teruggevonden." Maar Sen heeft ook te maken gehad met vernielingen, vertelt de Didammer: "Het kratje op mijn fiets was er afgetrapt en op een gegeven moment ook weg." Waar Sen spreekt van een toename in het aantal incidenten, herkent de politie die trend niet. Cijfers van het aantal aangiften laten geen grote toename in diefstal zien. Zo zijn er in 2019 negentien fietsdiefstallen gemeld in Didam-Zuid, waar het station onder valt. In 2020 waren dat er 25 en in 2021 zijn er 36 aangiftes gedaan. "Ik heb het idee dat het al een tijdje gaande is", zegt Sen. "Maar dat het wel echt is toegenomen sinds de coronaperiode. Volgens mij is er dagelijks wel een fiets weg of er weer een nieuwe fiets bovenop de fietsenstalling te vinden."

Op dit moment hebben 111 mensen de petitie getekend. De initiatiefnemer hoopt dat de petitie de gemeente Montferland en spoorbeheerder ProRail bereikt. "Ik hoop dat er camera's opgehangen worden of dat de politie wat vaker hierlangs willen rijden", geeft Sen aan over zijn wens. "Het mooiste zou zijn als de gemeente met ProRail in gesprek zou gaan om het probleem te bespreken en er bepaalde maatregelen kunnen worden getroffen. Dat daarna de fietsen blijven staan en dat er ook geen vernielingen meer plaatsvinden."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

fiets|fietsendiefstal|station|

Meest gelezen

Schoolhond Max zorgt voor lachende gezichten op Metzo College

Serena Speet | Charlotte van de Kant | 4 okt 2022 13:58

Rochelle (26) start crowdfunding voor behandeling lipoedeem

Charlotte van de Kant | 3 okt 2022 10:47

Traumahelikopter landt bij woningen in Gaanderen

Redactie REGIO8 | 6 okt 2022 12:26

Lees ook

Doetinchemse school wil meer kinderen op de fiets

Op vijf Gelderse scholen is deze week een project gestart dat kinderen en hun ouders moet stimuleren...