Ulft, Netherlands

Outdoor Gelderland komt naar Vragender

Outdoor Gelderland komt dit jaar voor het eerst naar Vragender. Het paardensportevenement, dat normaal op Papendal in Arnhem plaatsvindt, verplaatst dit jaar voor de zestiende editie van Outdoor naar het paardensportcentrum van de familie Morssinkhof.
R8_AnnaWeirath | 8 april 2022 16:15 | Aangepast op 8 april 2022 16:15
Tijdens het evenement vinden er zowel springfinales plaats, als ook een dressuurgala. Dat laatste wordt zaterdagavond 18 juni geopend door kinderen. Bij het paardensportcentrum in Vragender wordt al sinds 2014 het Jumping de Achterhoek georganiseerd, waar ruiters van over de hele wereld aan meedoen. Nory Morssinkhof, mede-eigenaar van de locatie, is blij met de komst van Outdoor Gelderland. "We hebben altijd al graag een keer een mooi buitenevenement aan onze kalender willen toevoegen", laat de eigenaresse van Paardencentrum Lichtenvoorde weten. "Toen de concoursdatum op Papendal onzeker werd, kwam dit opeens ter sprake. We hebben een paar heel mooie evenementen binnen onze gemeente Oost Gelre en daar past Outdoor Gelderland natuurlijk ook tussen."

“Ik vind het belangrijk dat Outdoor Gelderland voor iedereen toegankelijk en aantrekkelijk is, voor paardensporters en niet-paardensporters", zegt Mariska van Groningen namens de organisatie van Outdoor Gelderland. "Er moet reuring zijn, je moet sport voelen en beleven.” De organisator is recent een samenwerking aangegaan met Eric en Nory Morssinkhof van Paardencentrum Lichtenvoorde. Voor deze editie, die plaatsvindt van 15 tot en met 19 juni, verwacht de organisatie meer dan alleen paardensport te laten zien: "Door een aantrekkelijk bijprogramma hopen we zoveel mogelijk regionale doelgroepen bij het evenement te betrekken."

'Grote verandering'
Volgens Van Groningen is het voor vele betrokkenen een grote verandering dat het evenement niet meer op Papendal plaatsvindt. Ze is blij dat belangrijke sponsoren meegegaan zijn naar de Achterhoek. "Tegelijkertijd merk je dat het evenement hier in de omgeving heel mooi ontvangen wordt", aldus Van Groningen. "Nieuwe bedrijven haken gewoon aan en het voelt wel alsof de regio het concours omarmt."

Foto: Wendy Scholten

Lees ook

Outdoor neemt maatregelen tegen hitte

Het paardensportevenement Outdoor Vragender treft komend weekend maatregelen vanwege de voorspelde h...