Ulft, Netherlands

Ouderenfestival zoekt ondanks succes naar nieuwe vorm

Tijdens de tiende editie van het Oude IJsselstreek 65 plus muziekevenement, dat overigens tegenwoordig voor 60-plussers is, worden er menig rollators aan de kant geschoven om mee te dansen. De feesttent op het Zwarte Plein in Ulft zit vol met een kleine driehonderd ouderen. Met een programma met onder andere de Alpenzusjes en Peter Borkes was er aan schlagermuziek geen gebrek, maar is dat wel wat de ouderen van nu willen?
Bart Sollman | 3 juli 2023 15:34 | Aangepast op 3 juli 2023 15:34
“Dat vragen wij ons ook af. Er zijn veel mensen boven de zestig die niet alleen van Nederlandstalig en schlagers houden. Zij willen bijvoorbeeld ook Queen horen”, zegt voorzitter Jos van Aalst. “Al zie je nu ook wel een hele grote groep 70-plussers die deze muziek wel graag wil horen.” De sfeer zit er dan ook goed in, in de feesttent bij schutterij de Eendracht in Ulft. Luidkeels zingen de ouderen nummer voor nummer mee.

“Dat is ook wat het succes verklaard, er is veel muziek die de bezoekers nog van vroeger kennen”, zegt organisator Dave van de Schuur. Hij stond zelf ook op de programmering. De zingende supermarktmanager maakte er een feestje van met Hollandse meezingers. De bezoekers hadden nog wel een klein puntje van kritiek. Gedurende de middag leek het of de muziek steeds harder ging. Tijdens het optreden van de Alpenzusjes zaten sommige mensen zelfs met handen op de oren. Al danste het gros gewoon lekker mee.

Ouderen lijken jonger
“De ouderen van nu zijn anders dan de ouderen van tien jaar geleden”, zegt Van Aalst. Ze blijven volgens hem veel langer jong en vitaal. Omdat de groep groter wordt, wordt het organiseren van zo’n middag ook lastiger. “In september gaan we evalueren. Dan gaan we ook kijken hoe we de volgende editie gaan invullen. Maar het is zeker dat dit jaar de laatste editie was op deze manier.”

Feest blijft in tent
Ondanks de onduidelijkheid over de invulling van de elfde editie, is wel duidelijk dat het feest in de tent in Oer blijft. “Het is nog steeds een preparty voor de ouderen één week voor de Ulftse kermis, dat hoort hier gewoon in de tent. We werken dan ook goed samen met de schutterij”, zegt Van de Schuur. Van 8 tot en met 11 juli vindt in diezelfde tent de Oerse kermis plaats. Hier treden dit jaar onder andere de Lawineboys en Marco Schuitmaker van Engelbewaarder op.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Lees ook

Open Monumentendag kan 'moeilijk jonge mensen enthousiasmeren'

Het duurt nog even, maar de organisaties van Open Monumentendag in het grensgebied zijn al druk bezi...

Mazelen vastgesteld in regio, contactonderzoek gestart in Oude IJsselstreek

Bij een volwassen inwoner van de regio Noord- en Oost-Gelderland is de besmettelijke infectieziekte ...

Oude IJsselstreek wil grond in Ulft laten volbouwen met woningen

Het deels braakliggende terrein nabij de supermarkten in het centrum van Ulft moet worden volgebouwd...

Jonge wielertalenten stralen tijdens Dikke Banden Race in Ulft

Het centrum van Ulft stond zaterdag in het teken van wielrennen. De straten werden afgezet voor de d...

Automobiliste rijdt boom en verkeersbord omver in Ulft

Een automobiliste heeft donderdagavond een boompje en een verkeersbord omver gereden op het bedrijve...

Inwoners van de Achterhoek moeten water blijven koken, waarschuwt Vitens

Inwoners van een deel van de Achterhoek moeten hun water nog altijd koken voor ze het drinken. De wa...