Ulft, Netherlands

Oude IJsselstreek zoekt opvolger voor Sportclub Silvolde-doelman

De sportwereld van Oude IJsselstreek wordt vrijdagavond 5 april in het zonnetje gezet met de jaarlijkse Sportverkiezing. De gemeente zoekt opvolgers voor Sportclub Silvolde-doelman Marco Olthuis en kickbokser Romy Loevering, die vorig jaar Sportvrouw en Sportman van het jaar werden, maar alle sporters kunnen een plek in de schijnwerpers krijgen.
Jasper Hazelaar | 29 januari 2024 14:02 | Aangepast op 29 januari 2024 14:02
“Sport is natuurlijk van ons allemaal”, zegt wethouder Ria Ankersmit van Oude IJsselstreek. “Prestaties zijn dan één ding, dat vind iedereen geweldig, maar vanuit de gemeente denken we ook aan de breedtesport.” Dat gebeurt onder meer door de Sportpromotieprijs, die vorig jaar naar de samenwerkende jeugdafdeling van voetbalclubs vv Terborg en Sportclub Silvolde ging. De beide verenigingen hebben toevallig recent besloten een volgende stap te zetten naar een fusie. Wie er in aanmerking komt voor een prijs bij de Sportverkiezing, ligt bij de inwoners.

Tot 15 februari kunnen er via de gemeentelijke website kandidaten worden aangedragen, waarna een vakjury een aantal genomineerden kiest. “Dus we nodigen iedereen uit om de sporters die zij goed kennen, en die wij misschien niet in beeld hebben, te nomineren”, zegt Ankersmit. “Die nominaties komen bij een vakjury terecht, die zullen daar dan drie kandidaten uit kiezen. Dat wordt aan het publiek voorgelegd in de vorm van een stemronde.”

Persoonlijke favoriet?
Of Ankersmit een persoonlijke favoriet heeft die een nominatie verdient? “2024 is een Olympisch jaar, en we hebben in onze gemeente de topturnsters Sanne Wevers en Naomi Visser wonen. Zij trainen op de Turnacademie in Varsseveld. Die zijn misschien niet eens zo in beeld, omdat ze buiten het oog van iedereen trainen. Maar ik hoop wel dat we kunnen genieten van die topsport.”

De uitreiking
De uitreiking van de prijzen is op vrijdagavond 5 april op de DRU in Ulft. Ook alle kampioenen uit de gemeente worden dan gehuldigd. “Het is een avond vermaak met het hoofdthema sport”, schetst Ankersmit. “Daar hoort ook muziek bij, daar horen mooie beelden bij, en kippenvelmomenten. Het wordt gewoon echt een mooie avond voor iedereen.”

Foto: Roel Kleinpenning

Lees meer over:

sport|Oude IJsselstreek|Ulft|

Lees ook

Honkballers willen aan de slag met nieuwe club in Doetinchem

Voetbal, hockey, tennis, atletiek, rugby. Allemaal sporten die beoefend kunnen worden bij een Doetin...

Veel rook bij uitslaande brand in vrijstaande woning in Ulft

In een vrijstaande woning in Ulft is maandagmiddag een uitslaande brand ontstaan. De bewoners wisten...

Gijs Wilbrink opent expositie in thuisdorp en schrijft weer over Achterhoek

Een nieuw boek over de Achterhoek zit al in zijn pen, maar schrijver Gijs Wilbrink heeft nog steeds ...

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...

Ulftse handballers promoveren na 24 jaar: 'Dit is gewoon geweldig'

Voor het eerst in 24 jaar tijd zijn de handballers van UGHV uit Ulft gepromoveerd naar de eerste div...

Ulft sport al ruim vijftig jaar met Juf Hannie bij gymvereniging Ulfariet

Gymnastiekvereniging Ulfariet viert zondag haar vijftigjarig jubileum met een uitvoering in Sporthal...