Ulft, Netherlands

Oude IJsselstreek 65+ feest wordt toer langs verzorgingshuizen

Foto: Archief REGIO8
Zo’n tien jaar was het een vaste prik in de kermistent op het Zwarte Plein in Oer, Ulft-Noord, het Oude IJsselstreek 65+ muziekfeest. Afgelopen editie bleek echter de laatste keer in de huidige vorm te zijn. Eén kermistent wordt ingeruild voor maar liefst vier verzorgingshuizen.
Bart Sollman | 5 juli 2024 14:27 | Aangepast op 5 juli 2024 14:27
“We gaan het over de andere boeg gooien. Met de nieuwe opzet hopen we weer de oorspronkelijke doelgroep te bereiken”, zegt Jos van Aalst namens de organisatie. De keuze is vooral gemaakt vanwege de oplopende kosten van het evenement. “We willen het allemaal betaalbaar houden, maar dat is heel lastig. De tenthuur is een stuk hoger en we hadden de laatste editie nog maar 250 bezoekers”, aldus Van Aalst die met het evenement het liefst zo veel mogelijk ouderen wil bereiken.

Van Aalst: “Met de nieuwe opzet gaan we dat ook doen. We bereiken zo’n 400 mensen als we langs de verzorgingshuizen gaan.” Het Oude IJsselstreek 65+ muziekfeest vindt nu vier keer plaats in verschillende verzorgingscentra van Azora. “We beginnen in de Debbeshoek in Ulft op 19 juli, deze middag is inmiddels al uitverkocht. Er komen zeventig bewoners en dertig externe geïnteresseerden”, zegt Van Aalst. “De ouderen kunnen genieten van twee zangers, een borrel en een barbecue na de tijd.” De tweede dag in Ulft is op 30 juli in de Molenbeek.

Gekoppeld aan kermisdatum
Het muziekevenement was altijd gekoppeld aan de datum van de Ulftse kermis. Nu er ook naar andere dorpen uitgeweken wordt, zijn de data ook aangepast. Van Aalst: “Zo gaan we 23 augustus naar de Oevelgunne in Gendringen, in die periode is het daar kermis. Bij Schuylenburg in Silvolde doen we hetzelfde op 14 september. Zo kunnen we nog meer kermismiddagen voor ouderen organiseren.” De hoeveelheid beschikbare kaarten is per locatie verschillend. Wel zijn er op elke locatie bewoners én ouderen die er niet wonen welkom.

Toekomst nog niet zeker
“We denken dat dit dé toekomstbestendige manier is om het feest te vieren. Maar de reacties zijn natuurlijk altijd afwachten”, aldus Van Aalst. Voor het eerste jaar in de nieuwe vorm vraagt de organisatie ook geen extra sponsorgeld. “Dit jaar betalen we alles uit eigen kas. Daar zit nog genoeg in, we gebruiken wel gewoon de logo’s van de bedrijven die ons al jaren gesponsord hebben”, zegt Van Aalst.

Na het laatste evenement vindt er een evaluatie plaats. Van Aalst: “Dan gaan we kijken wat we doen. Of we gaan door, of we stoppen ermee en schenken al het geld wat over is aan een goed doel.”

Meest gelezen

Bökkers opent samen met straaljagers Hoofdpodium

Redactie REGIO8 | 19 jul 2024 00:06

Persoon gewond na ongeval op eerste dag Zwarte Cross

Redactie REGIO8 | 18 jul 2024 18:32

Lees ook

Jonge fietsster gewond na aanrijding in Terborg

Een jonge fietsster is zondag gewond geraakt bij een aanrijding in de kern van Terborg. Ze zag een a...

De Graafschap verliest in bloedheet Hengelo van Al Nasr

De Graafschap heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen Al Nasr uit Dubai verloren. In de zinderende wa...

Campinggasten maken zich klaar voor laatste dag Zwarte Cross

Goedemorgen Zwarte Cross! De campinggasten maken zich klaar voor de laatste dag van het festival. So...

Gas geven en brommers kieken bij optreden Boer Harm op de Zwarte Cross

Het was een verrassingsoptreden dat eigenlijk geen verrassing meer was, Boer Harm stond op de zaterd...

Spitfires-hit 'Links van Varsseveld' krijgt tweede leven door de Beatcrooks

De mannen van Beatcrooks en Hein Migchelbrink van The Spitfires hebben de krachten gebundeld en lanc...

Zwarte Cross bezoekers weer fris en fruitig door plons in zwembad

Honderden Zwarte Crossers namen zaterdag een frisse duik in het zwembad in Lichtenvoorde om wakker t...