Ulft, Netherlands

 

Oud-spelers De Graafschap halen herinneringen op

In het teken van Wereld Alzheimer Dag organiseert Stichting De Graafschap Verbindt samen met oud-spelers ontmoetingen op verschillende locaties in de Achterhoek. De momenten komen voort uit het project 'Veur Altied', waarbij de Superboeren diverse activiteiten organiseren voor 55-plussers.
Nick Hermsen | 21 september 2022 14:24 | Aangepast op 21 september 2022 14:24
“Je brengt het naar de mensen toe”, aldus Michael Ogubai, manager MVO van de Doetinchemse voetbalclub, die de momenten samen met Alzheimer Stichting Oost Gelderland organiseert. “We nemen materialen uit het verleden mee, oud-spelers zijn er bij betrokken en wat wij eigenlijk met elkaar doen is herinneringen ophalen.” Met een bezoek aan woonzorgcentrum De Oevelgunne in Gendringen trapten de Superboeren de tour af. “We hebben een quiz gemaakt zodat de mensen een beetje opgang komen”, legt Hein Schreur, een van de oud-spelers die aanwezig was, uit. “En dan gaan wij vertellen wie we zijn en gaan we met de mensen kijken naar foto’s en we hebben shirts bij ons.”

Het bezoek van de voormalig Superboeren viel bij de aanwezige supporters in goede aard. “Je ziet de enthousiaste reacties”, aldus Ogubai. “Je ziet veel mensen lachen met elkaar en weer gesprekken hebben, dus een stukje sociale contacten. Dat is gewoon fantastisch om te zien.” Een van de enthousiaste deelnemers was Hennie Pastors. “We hebben gezellig gekletst en mooi met de prijzen op de foto, een prettige middag”, laat Pastors weten. “Ik heb veertig jaar een seizoenskaart gehad, Ik ben een echte superboer wat dat betreft.”

‘Voor herhaling vatbaar’
Volgens de manager MVO is het belangrijk dat De Graafschap op deze manier zichtbaar is: “Als club wil je verbonden zijn met de samenleving maar ook dat je iemand een moment van plezier kan geven door iets kleins te doen. Ik hoop dat wij dit veel vaker mogen doen.” Als het aan Pastors ligt komt dat wel goed: Dit zijn toch leuke contacten dus voor herhaling vatbaar.”

‘Omschakeling’
Ondanks de leeftijd en de beperkingen van de deelnemers merkt Schreur dat De Graafschap nog altijd leef. “De Graafschap is natuurlijk verankerd in de Achterhoek”, aldus de oud-speler. “Vroeger kwamen er natuurlijk heel veel spelers uit de Achterhoek.” Naast het ophalen van herinneringen had Pastors ook nog een mening over het huidige spel: “Mijn liefde ligt nog steeds bij De Graafschap, maar ze moeten alleen dit jaar nog een omschakeling vinden.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Azora|De Graafschap|Gendringen|

Meest gelezen

Kapsalon Hardy in Ulft stopt na ruim zestien jaar

Redactie REGIO8 | 31 jan 2023 10:48

Landgoed Keppel wil zeven woningen realiseren

Tim Rondeel | 26 jan 2023 11:42

Lees ook

Rondeel keeperstrainer bij De Graafschap

Jordy Rondeel volgt komend seizoen Robert-Jan Zoetmulder op als keeperstrainer bij De Graafschap. De...

De Graafschap legt verdediger Hillen vast

De Graafschap neemt verdediger Rio Hillen over van Ajax. De negentienjarige linksbenige centrumverde...

Bijvelds wil meer lef zien bij De Graafschap

Peter Bijvelds is donderdag gepresenteerd als nieuwe technisch manager van De Graafschap. De 56-jari...

De Graafschap winterstop in met 0-2 winst

De Graafschap heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop maandagavond gewonnen op bezoek bij Jong...

Supporters zijn welkom tegen FC Dordrecht

Een beperkt aantal seizoenkaarthouders van De Graafschap kan vrijdagavond 11 februari naar de thuisw...

De Graafschap wil winst op Terborg Toernooi

Na twee jaar zonder door corona is het Terborg Toernooi dit weekend weer losgebarsten op Sportpark D...