Ulft, Netherlands

Oud-spelers De Graafschap halen herinneringen op

In het teken van Wereld Alzheimer Dag organiseert Stichting De Graafschap Verbindt samen met oud-spelers ontmoetingen op verschillende locaties in de Achterhoek. De momenten komen voort uit het project 'Veur Altied', waarbij de Superboeren diverse activiteiten organiseren voor 55-plussers.
Nick Hermsen | 21 september 2022 14:24 | Aangepast op 21 september 2022 14:24
“Je brengt het naar de mensen toe”, aldus Michael Ogubai, manager MVO van de Doetinchemse voetbalclub, die de momenten samen met Alzheimer Stichting Oost Gelderland organiseert. “We nemen materialen uit het verleden mee, oud-spelers zijn er bij betrokken en wat wij eigenlijk met elkaar doen is herinneringen ophalen.” Met een bezoek aan woonzorgcentrum De Oevelgunne in Gendringen trapten de Superboeren de tour af. “We hebben een quiz gemaakt zodat de mensen een beetje opgang komen”, legt Hein Schreur, een van de oud-spelers die aanwezig was, uit. “En dan gaan wij vertellen wie we zijn en gaan we met de mensen kijken naar foto’s en we hebben shirts bij ons.”

Het bezoek van de voormalig Superboeren viel bij de aanwezige supporters in goede aard. “Je ziet de enthousiaste reacties”, aldus Ogubai. “Je ziet veel mensen lachen met elkaar en weer gesprekken hebben, dus een stukje sociale contacten. Dat is gewoon fantastisch om te zien.” Een van de enthousiaste deelnemers was Hennie Pastors. “We hebben gezellig gekletst en mooi met de prijzen op de foto, een prettige middag”, laat Pastors weten. “Ik heb veertig jaar een seizoenskaart gehad, Ik ben een echte superboer wat dat betreft.”

‘Voor herhaling vatbaar’
Volgens de manager MVO is het belangrijk dat De Graafschap op deze manier zichtbaar is: “Als club wil je verbonden zijn met de samenleving maar ook dat je iemand een moment van plezier kan geven door iets kleins te doen. Ik hoop dat wij dit veel vaker mogen doen.” Als het aan Pastors ligt komt dat wel goed: Dit zijn toch leuke contacten dus voor herhaling vatbaar.”

‘Omschakeling’
Ondanks de leeftijd en de beperkingen van de deelnemers merkt Schreur dat De Graafschap nog altijd leef. “De Graafschap is natuurlijk verankerd in de Achterhoek”, aldus de oud-speler. “Vroeger kwamen er natuurlijk heel veel spelers uit de Achterhoek.” Naast het ophalen van herinneringen had Pastors ook nog een mening over het huidige spel: “Mijn liefde ligt nog steeds bij De Graafschap, maar ze moeten alleen dit jaar nog een omschakeling vinden.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Azora|De Graafschap|Gendringen|

Meest gelezen

Traumahelikopter landt bij woningen in Gaanderen

Redactie REGIO8 | 6 okt 2022 12:26

Schoolhond Max zorgt voor lachende gezichten op Metzo College

Serena Speet | Charlotte van de Kant | 4 okt 2022 13:58

Rochelle (26) start crowdfunding voor behandeling lipoedeem

Charlotte van de Kant | 3 okt 2022 10:47

Lees ook

Verhuizing Coop Gendringen weer op tafel

Het leegstaande Woonplaza-pand aan het Willem Alexanderplein in Gendringen wordt mogelijk ingevuld d...

Middenvelder Dekker stapt over naar TOP Oss

Middenvelder Rick Dekker heeft een contract getekend bij eerstedivisionist TOP Oss. De 27-jarige voe...

Nieuwe thuisdeceptie voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdagavond opnieuw puntenverlies geleden tegen een laagvlieger op de eigen Vij...

De Graafschap steunt actie van KiKa

De Graafschap daagt samen met KiKa en de Doetinchemse scholieren Pim en Rein basisscholen in de Acht...

De Graafschap laat keuze bij het kabinet

De Graafschap hoopt de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht op vrijdag 11 februari voor publiek te kunn...

Poldervaart gepresenteerd bij De Graafschap

Adrie Poldervaart is maandagavond, onder toeziend oog van meer dan honderd supporters, gepresenteerd...