Ulft, Netherlands

Otwin van Dijk verlaat 'zijn' Oude IJsselstreek voor droombaan

Na ruim zeven jaar komt er een nieuwe burgemeester in de gemeente Oude IJsselstreek. Otwin van Dijk gaat aan de slag als bestuurder van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.
Tim Rondeel | 15 december 2023 15:49 | Aangepast op 15 december 2023 15:49
"Ik heb altijd al geroepen: 'Als ik later groot ben wil ik graag ziekenhuisbestuurder worden'", aldus Otwin van Dijk. "Het is mooi dat het nu kan in je eigen regio en gebied met zo'n mooie opgave. En ik merk ook dat het mij ook echt gegund wordt." Toch kwam het nieuws dat Van Dijk zijn tweede termijn niet afmaakt als een klap binnen op het gemeentehuis in Gendringen. "Het was even stil en toen zei een van de wethouders iets wat ik hier niet zal herhalen, maar daarna werd ik ook gefeliciteerd", laat Van Dijk weten.

Zijn nieuwe functie als voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis is er eentje met veel uitdagingen. "Er moet een nieuw ziekenhuis worden gebouwd, en met het integrale zorgakkoord is afgesproken dat er niet alleen in het ziekenhuis goede zorg moet worden geleverd", zegt Van Dijk. "Maar ook samen met de huisartsen, wijkverpleegkundigen en gemeenten. Ik vind het dus ontzettend leuk om hier in de regio lekker aan de slag te gaan."

Brok in de keel
Nadat het nieuws vrijdag bekend werd ontplofte de telefoon van Van Dijk en werd hij overladen met positieve reacties. "Ik zag ook best wel een beetje op tegen vandaag, moet ik eerlijk bekennen. Dat je het zo openbaar bekend maakt en alle reacties die je dan hoort, dat doet mij goed. Ik krijg er soms ook wel een brok in mijn keel van", geeft een geëmotioneerde Van Dijk. "Als ik dan hoor: 'verdorie, jammer dat je weg gaat.' Daar krijg ik een warm gevoel van."

Stabiele gemeente
Toen Van Dijk in 2016 begon als burgemeester van Oude IJsselstreek lagen er de nodige uitdagingen, vooral in het besturen van de gemeenteraad. De toekomstig ziekenhuisbestuurder ziet nu een heel andere situatie. "De gemeente Oude IJsselstreek staat er gewoon goed voor, dat is in het verleden ook weleens anders geweest", aldus Van Dijk. "Dat maakt ook wel dat je met een gerust hart kan zeggen dat deze gemeente stabiel is. Ik blijf hier wonen, het is dus ook nog mijn gemeente."

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Lees ook

Open Monumentendag kan 'moeilijk jonge mensen enthousiasmeren'

Het duurt nog even, maar de organisaties van Open Monumentendag in het grensgebied zijn al druk bezi...

Mazelen vastgesteld in regio, contactonderzoek gestart in Oude IJsselstreek

Bij een volwassen inwoner van de regio Noord- en Oost-Gelderland is de besmettelijke infectieziekte ...

Jonge topvoetballers uit de hele wereld vertoeven in Terborg

Voor de 43e keer staat Terborg dit weekend in het teken van het Terborg Toernooi. Jeugdvoetbalteams ...

Nieuwe stap voor Slingeland Ziekenhuis, financiering definitief rond

De financiering voor de bouw van het nieuwe Slingeland Ziekenhuis aan de rand van Doetinchem is defi...

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...

Schreurs in tranen door eerste erepenning van Oude IJsselstreek

De allereerste erepenning van de gemeente Oude IJsselstreek is voor Herman Schreurs. Donderdagochten...