Ulft, Netherlands

Orion zonder winst uit voorbereiding

De volleyballers van Active Living Orion kijken terug op twee nederlagen in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft van de competitie. De mannen van trainer Dirk Sparidans verloren van het Belgische Knack Roeselare en Lindemans Aalst.
Tim Rondeel | 6 januari 2022 14:38 | Aangepast op 6 januari 2022 14:38
"We hebben een aantal dagen vrij gehad en de jongens die uit het buiteland komen hebben ook de tijd gehad om terug naar hun families te gaan", blikt trainer Sparidans terug op de korte winterstop. "Daarna hebben we de draad weer opgepakt en hebben we twee oefenwedstrijden gespeeld in België." Orion nam het tijdens de oefenwedstrijden op tegen Knack Roeselare en Lindemans Aalst. "De eerste wedstrijd was tegen Roeselare, momenteel de nummer één van België", aldus Sparidans. "Na een lange busrit was het eigenlijk heel goed, we speelden fantastisch. De eerste set wonnen we ook van Roeselare en de tweede set stonden we ook ruim voor, maar uiteindelijk kwamen ze wat door en hebben we de wedstrijd helaas ook verloren."

Ook de wedstrijd tegen Lindemans Aalst ging verloren. "Dat was wel een teleurstellende wedstrijd voor mij", laat de trainer weten. "Daar hebben wij ons niveau niet kunnen halen en hebben we helaas ook het onderspit moeten delven." Dat beide wedstrijden verloren gingen had de oefenmeester van te voren niet verwacht. "Het is ook zo dat we nog steeds met blessures te kampen hebben dus we moeten ook een beetje met de belasting opletten. Ik had wel gehoopt dat we die stap konden zetten en van de twee wedstrijden, zo niet allebei, konden winnen."

Hervatting Eredivisie
Zaterdag wacht in de eigen Topsporthal een ontmoeting met Simplex SSS uit Barneveld, de nummer acht van de competitie. "Een vrije jonge ploeg waar we het in de eerste wedstrijd, toen nog met publiek, lastig tegen hebben gehad", aldus Sparidans. "Een interessante ploeg om tegen te spelen dus dat wordt mooi. Een leuke wedstrijd om het seizoen weer mee te hervatten."

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

Orion|volleybal|

Lees ook

Orion-volleyballers naar finale om landstitel na spannende serie

De volleyballers van Active Living Orion kunnen dit seizoen nog altijd de dubbel winnen. Na winst in...

'Kind van de club' Wortelboer verlengt contract bij Orion

Het contract van volleyballer Beau Wortelboer bij bekerwinnaar Active Living Orion is met twee seizo...

Groot feest voor Orion, volleyballers grijpen de beker

De volleyballers van Active Living Orion hebben voor het eerst sinds 2019 een hoofdprijs gepakt. In ...

Hongerig Orion kan eerste hoofdprijs in vijf jaar tijd bijna ruiken

Na vijf jaar is het hoog tijd voor de volleyballers van Active Living Orion om weer een hoofdprijs t...

Active Living Orion als koploper naar play-offs om de landstitel

De volleyballers van Active Living Orion gaan als koploper de play-offwedstrijden om de landstitel i...

Orion geeft Sparidans vertrouwen, trainer blijft voor onbepaalde tijd

Het contract van Dirk Sparidans als trainer van Active Living Orion is met onbepaalde tijd verlengd....