Ulft, Netherlands

Oktoberfest in Zeddam pakt uit met Boh Foi Toch voor tienjarig bestaan

Het Oktoberfest in Zeddam pakt met onder meer Boh Foi Toch én een extra dag dit weekend uit voor de tiende editie. Het begon als een klein feestje met 150 mensen vanuit een carnavalsbouwgroep, maar de organisatie trekt nu elk jaar duizenden bezoekers.
Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 25 oktober 2023 16:08 | Aangepast op 25 oktober 2023 16:08
“We zijn met een geintje in de kroeg begonnen”, blikt Remco Bod, inmiddels voorzitter van de organisatie stichting De Feesttent terug. “Door de jaren heen zijn we wat uitgebouwd, van één dag naar twee dagen, met enorm succes.” De organisatie probeert een zo traditioneel mogelijk Oktoberfest neer te zetten met lange tafels én glazen pullen. Ook na tien jaar is er nog genoeg belangstelling, sterker nog, de Oktoberfesten zijn steeds meer in trek. “Als de kaartverkoop in augustus fysiek start, staan mensen om 06.15 uur al in de rij”, zegt Jörg Knuvink. “Binnen drie kwartier verkopen we dan 2.500 kaarten, zo populair is het.”

Het festivalterrein tussen Braamt en Zeddam krijgt ondertussen meer en meer vorm. “We hebben veel vrijwilligers, gezellig met elkaar bouwen we het op en krijgen we het voor elkaar”, geeft opbouwkracht Theo Berendsen aan. Met naar verwachting 12.000 liter bier dat er vrijdag, zaterdag en zondag doorheen gaat, moet ook de bieropslag goed geregeld zijn. “Dat is niet mijn afdeling, maar dat is elk jaar nog goed gekomen”, zegt Berendsen lachend.

‘Keuper is er gewoon bij’
Het Oktoberfest start vrijdagavond. De zondag is er vanwege het jubileum eenmalig aan toegevoegd. Over de bezetting van headliner Boh Foi Toch waren er nog wat vraagtekens, maar Knuvink heeft goed nieuws. “We hebben deze week te horen gekregen dat zanger Hans Keuper tóch aanwezig is, want hij heeft even in het ziekenhuis gelegen.” Heel erg Oktoberfest-achtig zijn de Achterhoekse heren niet. “Maar dat moet je meer zien in het jubileumkarakter”, zegt Bod.

Helene Fischer in Zeddam?
Want verder bestaat het programma vooral uit traditionele bands. “Die komen met name uit Limburg, zo hebben we in het verleden de officiële tribute van Helene Fischer op het podium”, legt Knuvink uit. “Maar ook traditionele blaaskapellen, daar beginnen we elke dag mee.” Of de echte Helene Fischer op een volgend jubileum moet staan? “Dat zou echt heel gaaf zijn, maar ik denk dat dat misschien iets te hoog gegrepen is”, besluit Knuvink.

Foto: REGIO8

Lees ook

DI-RECT, Jonna Fraser en bijzonder nieuw dialecttrio op Zwarte Cross

Boh Foi Toch-frontman Hans Keuper vormt op de Zwarte Cross een gelegenheidsformatie met Hendrik Jan ...

Zeddam op poleposition voor EK veldrijden 2026

Als het aan de Nederlandse wielerunie, Achterhoek in Beweging én de gemeenteraad van Montferland lig...

Jarenlange celstraf voor doodrijden van motorrijder (67) bij Zeddam

Een 24-jarige man uit Roermond moet drie jaar de gevangenis in voor het veroorzaken van een dodelijk...

Politie treft mannen met 'inbrekersgereedschap' nabij Zeddam

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen uit Zutphen met inbrekersgereedscha...

Automobilisten botsen bij wegversmalling nabij 's-Heerenberg

Twee bestuurders zijn dinsdagavond laat op elkaar gebotst op de weg tussen Zeddam en ’s-Heerenberg. ...

Montferland kan EK Veldrijden 2026 organiseren, maar wil geen risico’s

Montferland kan het EK Veldrijden in 2026 alsnog organiseren, dat is de uitkomst van een gesprek met...