Ulft, Netherlands

Nostalgie Megchelen afgelast, risico op verwoest weiland is te groot

Nu Nostalgie Megchelen na jaren weer een meerdaags evenement zou zijn, is het kort van tevoren alsnog afgelast. Het slechte weer speelt ze parten. Niet dat de bezitters van de ruim honderd klassieke trekkers en motoren van suiker zijn. Nee, er is een te groot risico dat de machines het weiland kapot rijden. Een clausule in het huurcontract doet ze nu de das om.
Bart Sollman | 3 augustus 2023 10:19 | Aangepast op 3 augustus 2023 10:19
Bijna 150 nostalgische trekkers en oude motoren zouden komend weekend naar het dorp in Oude IJsselstreek komen, maar de meeste van deze historische voertuigen kunnen in de schuur blijven staan. “We hadden helaas niet zoveel keus”, zegt Lesley Kornegoor namens de organisatie over de afgelasting. “Met zo’n honderd trekkers rijd je de boel aan gort.” Hiermee doelt Kornegoor op het weiland waar het evenement plaats zou vinden. De grond huren ze namelijk van een boer. Eén van de clausules in het huurcontract is dat ze het weiland in dezelfde staat moeten opleveren na het evenement.

Vanwege de overvloedige regenval van de afgelopen tijd is dit niet mogelijk en zou het weiland kapot worden gereden. “We hebben nu voor de makkelijke weg gekozen, anders zouden we alles na de tijd moeten herstellen”, aldus Kornegoor. Naast dat het ontzettend veel tijd kost om het te herstellen, is het volgens de organisator ook niet goedkoop: “Ploegen, inzaaien, et cetera.”

Goede wil
Volgens de organisatie snapten alle deelnemers de afgelasting. Kornegoor: “Veel deelnemers hoefden het inschrijfgeld zelfs niet terug. Ze gaven aan dat we het konden gebruiken om er volgend jaar nóg een mooier evenement van te maken.” Naast de trekkers zijn er jaarlijks ook oude ambachten en machines te zien tijdens Nostalgie Megchelen.

Motortocht gaat wel door
Hoewel de trekkers dit jaar thuis kunnen blijven, gaat de motortocht wel door. “Het is natuurlijk makkelijker om een locatie te vinden voor veertig motoren dan voor honderd trekkers”, zegt Kornegoor. Komende zondag begint de motortocht om 09.00 uur bij café De Kievit in plaats van bij de Moezeköttel.

Volgend jaar vindt Nostalgie Megchelen plaats op 3 en 4 augustus. De locatie is nog niet bekend. Eén ding is wel zeker, dat het in Megchelen plaatsvindt.

Foto: Nostalgisch Megchelen

Lees meer over:

Megchelen|Evenement|

Lees ook

Weerboer Gerrit voorspelt een natte aftrap van november

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek door. V...

Griezelen tijdens Halloween kan ook in en rond de Achterhoek

Het Amerikaanse feest Halloween wordt ook gevierd en beleefd in de Achterhoek. Vlak over de grens bi...

Oude IJsselstreek wil alle basisscholen openhouden, maar geld is het probleem

Een garantie kunnen schoolbesturen en de gemeente niet geven, maar de partijen hebben de ambitie om ...

Swim to Fight Cancer Achterhoek gaat voor absolute recordeditie in Braamt

Zwemplas Stroombroek bij Braamt is zondag het decor van de vierde en grootste Achterhoekse editie va...

Renovatie Huis Landfort afgerond, nieuwe fase breekt aan

Na meer dan vijf jaar is de renovatie van Huis Landfort in Megchelen, dat stamt uit 1434, afgerond. ...

Hete middag verwacht bij SVGG-Elsweide in Megchelen

Het belooft maandag een hectische middag te worden met honderden toeschouwers op het kleine sportpar...