Ulft, Netherlands

Nostalgie Megchelen afgelast, risico op verwoest weiland is te groot

Nu Nostalgie Megchelen na jaren weer een meerdaags evenement zou zijn, is het kort van tevoren alsnog afgelast. Het slechte weer speelt ze parten. Niet dat de bezitters van de ruim honderd klassieke trekkers en motoren van suiker zijn. Nee, er is een te groot risico dat de machines het weiland kapot rijden. Een clausule in het huurcontract doet ze nu de das om.
Bart Sollman | 3 augustus 2023 10:19 | Aangepast op 3 augustus 2023 10:19
Bijna 150 nostalgische trekkers en oude motoren zouden komend weekend naar het dorp in Oude IJsselstreek komen, maar de meeste van deze historische voertuigen kunnen in de schuur blijven staan. “We hadden helaas niet zoveel keus”, zegt Lesley Kornegoor namens de organisatie over de afgelasting. “Met zo’n honderd trekkers rijd je de boel aan gort.” Hiermee doelt Kornegoor op het weiland waar het evenement plaats zou vinden. De grond huren ze namelijk van een boer. Eén van de clausules in het huurcontract is dat ze het weiland in dezelfde staat moeten opleveren na het evenement.

Vanwege de overvloedige regenval van de afgelopen tijd is dit niet mogelijk en zou het weiland kapot worden gereden. “We hebben nu voor de makkelijke weg gekozen, anders zouden we alles na de tijd moeten herstellen”, aldus Kornegoor. Naast dat het ontzettend veel tijd kost om het te herstellen, is het volgens de organisator ook niet goedkoop: “Ploegen, inzaaien, et cetera.”

Goede wil
Volgens de organisatie snapten alle deelnemers de afgelasting. Kornegoor: “Veel deelnemers hoefden het inschrijfgeld zelfs niet terug. Ze gaven aan dat we het konden gebruiken om er volgend jaar nóg een mooier evenement van te maken.” Naast de trekkers zijn er jaarlijks ook oude ambachten en machines te zien tijdens Nostalgie Megchelen.

Motortocht gaat wel door
Hoewel de trekkers dit jaar thuis kunnen blijven, gaat de motortocht wel door. “Het is natuurlijk makkelijker om een locatie te vinden voor veertig motoren dan voor honderd trekkers”, zegt Kornegoor. Komende zondag begint de motortocht om 09.00 uur bij café De Kievit in plaats van bij de Moezeköttel.

Volgend jaar vindt Nostalgie Megchelen plaats op 3 en 4 augustus. De locatie is nog niet bekend. Eén ding is wel zeker, dat het in Megchelen plaatsvindt.

Foto: Nostalgisch Megchelen

Lees meer over:

Megchelen|Evenement|

Lees ook

Weerboer Gerrit voorspelt een nat weekend met weinig zon

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Liem...

EOD laat explosieven ontploffen in buitengebied Varsseveld

In het buitengebied van Megchelen zijn dinsdagochtend een aantal onontplofte explosieven gevonden. D...

Weerboer Gerrit voorspelt temperaturen boven de twintig graden in de Achterhoek

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Liem...

De Graafschap treft titelhouder en Leverkusen op Terborg Toernooi

De poule-indeling voor de 43e editie van het Terborg Toernooi is maandagavond op stadion De Vijverbe...

Bejaarde Duitser opgepakt voor brandstichting bij kerk in Megchelen

Een schuurtje waar tuinmachines en ander gereedschap lag opgeslagen bij de Sint-Martinuskerk in Megc...

Weerboer Gerrit voorspelt een natte aftrap van november

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek door. V...