Ulft, Netherlands

 

Nog even terug naar de Zwarte Cross 2022

De Zwarte Cross kon dit jaar weer plaatsvinden, na drie jaar zonder het grootste festival van Nederland, was het hoog tijd voor een feestje. Bekijk hier nog een keer de hoogtepunten van de 24e editie van de Zwarte Cross, die volledig in het teken stond van het afscheid van Tante Rikie.
Serena Speet | 22 juli 2022 14:42 | Aangepast op 22 juli 2022 14:42
De camping van de Zwarte Cross werd donderdagochtend geopend. Om 10.00 uur gingen de poorten open en begonnen de eerste campinggasten aan het opzetten van hun tent. Op donderdag waren uitsluitend campingbezoekers welkom op de Zwarte Cross. Het feest werd afgetrapt door de Heinoos. Donderdagavond stonden Thijs de Heer en Peter Dames uit Terborg en Gaanderen op de dansvloer van de Zwarte Cross. Het hardstyleduo, beter bekend als Degos & Re-Done, brachten het publiek in extase tijdens hun debuut op de Zwarte Cross.
Op donderdag waren uitsluitend campingbezoekers welkom op de Zwarte Cross. Het feest werd afgetrapt door de Heinoos.
Donderdagavond stonden Thijs de Heer en Peter Dames uit Terborg en Gaanderen op de dansvloer van de Zwarte Cross. Het hardstyleduo, beter bekend als Degos & Re-Done, brachten het publiek in extase tijdens hun debuut op de Zwarte Cross.
Op de vrijdag waren niet alleen campingbezoekers, maar ook daggasten welkom op de Zwarte Cross. Tijdens het afscheid van Tante Rikie kwam de band Jovink nog één keer bij elkaar.
Bezoekers kwamen massaal naar het hoofdpodium voor het optreden van Snelle. De 26-jarige zanger uit Gorssel scoorde de voorbije jaren meerdere hits, maar stond pas voor de tweede keer op het podium in Lichtenvoorde.
De Dropkick Murphys sloten vrijdagavond af op het hoofdpodium. De Amerikaanse punkband liet het publiek genieten van hun Ierse punk- en folk-klanken.


De zaterdag:
Het Achterhoekse hiphopcollectief Eastwave stond zaterdagmiddag op de Zwarte Cross. Het optreden was voor hen een droom die uitkwam.


Ook Orgel Joke was zaterdag te vinden op het grootste festival van Nederland. De 73-jarige internetster bracht het enthousiaste publiek een vervoering.
De voeten gingen zaterdagmiddag van de dansvloer tijdens het optreden van Bram Krikke, Stefan en Sean. Het drietal stond voor het eerst op de Zwarte Cross, en dat beviel goed.
De megatent van de Zwarte Cross stond zaterdagavond bomvol tijdens het optreden van Snollebollekes. Festivalgangers gingen van links naar rechts met de carnavalsartiest. 
De finaledag van de Zwarte Cross stond volledig in het teken van Tante Rikie. De afzwaaiend festivaldirectrice was in tranen tijdens haar afscheid.
De finaledag:
Tijdens de laatste dag van het festival opende Boh Foi Toch traditiegetrouw de festivaldag. De bandleden van de Achterhoekse dialectband genoten van hun eerste optreden op het hoofdpodium van de Zwarte Cross.
Donnie nam bevriende artiesten mee naar de Zwarte Cross om samen een nummer te zingen. Onder meer Frans Duijts en René Froger stonden zondagmiddag op het hoofdpodium zij aan zij met de Nederlandse rapper. 
Elf jaar na het ‘graspolincident’ keerde Mooi Wark terug op de Zwarte Cross. De terugkeer in de megatent voelde voor de Drentse rockband als een warm bad.
Nog niet genoeg gezien van de Zwarte Cross? Kijk dan de hoogtepunten in drie minuten terug:
Foto: REGIO8

Meest gelezen

Patiënten Slingeland kunnen gratis parkeren bij Amphion

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 1 feb 2023 16:25

De Graafschap mist trainer Poldervaart tegen De Treffers

Jasper Hazelaar | Remco Geurts | 6 feb 2023 21:15

Fietsster aangereden op beruchte kruising in Hengelo

Tim Rondeel | Redactie REGIO8 | 7 feb 2023 09:52

Lees ook

Kensington en Bökkers naar Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft een tweede reeks aan artiesten bekend gemaakt die dit jaar optreden tijdens he...

Beat Crooks en Orgel Joke op Zwarte Cross

De Feestfabriek heeft een reeks nieuwe namen bekend gemaakt die optreden op de Zwarte Cross. Onder m...

Zwarte Cross wil dat 'hufters' thuisblijven

De organisatie van de Zwarte Cross hoopt komend weekend op een editie zonder incidenten. In aanloop ...

Jovink verrast met reünie op Zwarte Cross

Speciaal voor het afscheid van Tante Rikie kwam de band Jovink donderdagavond bij elkaar voor een op...

Donnie staat met vrienden op hoofdpodium

Donnie nam tijdens zijn optreden op het hoofdpodium van de Zwarte Cross verschillende bevriende arti...

Documentaire over festival de Zwarte Cross

Lars Gierveld en Floor van der Kemp hebben een documentaire gemaakt over de Zwarte Cross. De film le...