Ulft, Netherlands

Nog even terug naar de Zwarte Cross 2022

De Zwarte Cross kon dit jaar weer plaatsvinden, na drie jaar zonder het grootste festival van Nederland, was het hoog tijd voor een feestje. Bekijk hier nog een keer de hoogtepunten van de 24e editie van de Zwarte Cross, die volledig in het teken stond van het afscheid van Tante Rikie.
Serena Speet | 22 juli 2022 14:42 | Aangepast op 22 juli 2022 14:42
De camping van de Zwarte Cross werd donderdagochtend geopend. Om 10.00 uur gingen de poorten open en begonnen de eerste campinggasten aan het opzetten van hun tent. Op donderdag waren uitsluitend campingbezoekers welkom op de Zwarte Cross. Het feest werd afgetrapt door de Heinoos. Donderdagavond stonden Thijs de Heer en Peter Dames uit Terborg en Gaanderen op de dansvloer van de Zwarte Cross. Het hardstyleduo, beter bekend als Degos & Re-Done, brachten het publiek in extase tijdens hun debuut op de Zwarte Cross.
Op donderdag waren uitsluitend campingbezoekers welkom op de Zwarte Cross. Het feest werd afgetrapt door de Heinoos.
Donderdagavond stonden Thijs de Heer en Peter Dames uit Terborg en Gaanderen op de dansvloer van de Zwarte Cross. Het hardstyleduo, beter bekend als Degos & Re-Done, brachten het publiek in extase tijdens hun debuut op de Zwarte Cross.
Op de vrijdag waren niet alleen campingbezoekers, maar ook daggasten welkom op de Zwarte Cross. Tijdens het afscheid van Tante Rikie kwam de band Jovink nog één keer bij elkaar.
Bezoekers kwamen massaal naar het hoofdpodium voor het optreden van Snelle. De 26-jarige zanger uit Gorssel scoorde de voorbije jaren meerdere hits, maar stond pas voor de tweede keer op het podium in Lichtenvoorde.
De Dropkick Murphys sloten vrijdagavond af op het hoofdpodium. De Amerikaanse punkband liet het publiek genieten van hun Ierse punk- en folk-klanken.


De zaterdag:
Het Achterhoekse hiphopcollectief Eastwave stond zaterdagmiddag op de Zwarte Cross. Het optreden was voor hen een droom die uitkwam.


Ook Orgel Joke was zaterdag te vinden op het grootste festival van Nederland. De 73-jarige internetster bracht het enthousiaste publiek een vervoering.
De voeten gingen zaterdagmiddag van de dansvloer tijdens het optreden van Bram Krikke, Stefan en Sean. Het drietal stond voor het eerst op de Zwarte Cross, en dat beviel goed.
De megatent van de Zwarte Cross stond zaterdagavond bomvol tijdens het optreden van Snollebollekes. Festivalgangers gingen van links naar rechts met de carnavalsartiest. 
De finaledag van de Zwarte Cross stond volledig in het teken van Tante Rikie. De afzwaaiend festivaldirectrice was in tranen tijdens haar afscheid.
De finaledag:
Tijdens de laatste dag van het festival opende Boh Foi Toch traditiegetrouw de festivaldag. De bandleden van de Achterhoekse dialectband genoten van hun eerste optreden op het hoofdpodium van de Zwarte Cross.
Donnie nam bevriende artiesten mee naar de Zwarte Cross om samen een nummer te zingen. Onder meer Frans Duijts en René Froger stonden zondagmiddag op het hoofdpodium zij aan zij met de Nederlandse rapper. 
Elf jaar na het ‘graspolincident’ keerde Mooi Wark terug op de Zwarte Cross. De terugkeer in de megatent voelde voor de Drentse rockband als een warm bad.
Nog niet genoeg gezien van de Zwarte Cross? Kijk dan de hoogtepunten in drie minuten terug:
Foto: REGIO8

Meest gelezen

Achterhoekers nemen OK in Arnhem over

Jasper Hazelaar | 3 aug 2022 09:18

Auto te water in Doetinchem

Tim Rondeel | 5 aug 2022 09:33

Helikopters vliegen laag boven de Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 aug 2022 20:37

Lees ook

Boh Foi Toch is de studio weer ingedoken

De dialectrockers van Boh Foi Toch zijn de studio van Dick Kemper in Doetinchem ingedoken om vier nu...

Over de Top vindt na twee jaar weer plaats

Het Over de Top festival in Lichtenvoorde vindt volgend weekend na twee jaar weer plaats. De organis...

Theatergroep brengt ode aan Tante Rikie

De 72-jarige Tante Rikie zwaait deze week na 25 jaar af als festivaldirectrice van de Zwarte Cross. ...

ZWARTE CROSS Beleef de vrijdag

De Zwarte Cross had vrijdag de eerste echte dag voor alle festivalbezoekers. Bekijk hier de hoogtepu...

LIVEBLOG De zondag van de Zwarte Cross

De vierde en laatste dag van de Zwarte Cross is van start gegaan. De finaledag staat volledig in het...

Line-up Startschotgala bekend gemaakt

De Feestfabriek heeft maandag nieuwe namen bekendgemaakt voor het Startschotgala in Lichtenvoorde. O...