Ulft, Netherlands

Nog even terug naar de Zwarte Cross 2022

De Zwarte Cross kon dit jaar weer plaatsvinden, na drie jaar zonder het grootste festival van Nederland, was het hoog tijd voor een feestje. Bekijk hier nog een keer de hoogtepunten van de 24e editie van de Zwarte Cross, die volledig in het teken stond van het afscheid van Tante Rikie.
Serena Speet | 22 juli 2022 14:42 | Aangepast op 22 juli 2022 14:42
De camping van de Zwarte Cross werd donderdagochtend geopend. Om 10.00 uur gingen de poorten open en begonnen de eerste campinggasten aan het opzetten van hun tent. Op donderdag waren uitsluitend campingbezoekers welkom op de Zwarte Cross. Het feest werd afgetrapt door de Heinoos. Donderdagavond stonden Thijs de Heer en Peter Dames uit Terborg en Gaanderen op de dansvloer van de Zwarte Cross. Het hardstyleduo, beter bekend als Degos & Re-Done, brachten het publiek in extase tijdens hun debuut op de Zwarte Cross.
Op donderdag waren uitsluitend campingbezoekers welkom op de Zwarte Cross. Het feest werd afgetrapt door de Heinoos.
Donderdagavond stonden Thijs de Heer en Peter Dames uit Terborg en Gaanderen op de dansvloer van de Zwarte Cross. Het hardstyleduo, beter bekend als Degos & Re-Done, brachten het publiek in extase tijdens hun debuut op de Zwarte Cross.
Op de vrijdag waren niet alleen campingbezoekers, maar ook daggasten welkom op de Zwarte Cross. Tijdens het afscheid van Tante Rikie kwam de band Jovink nog één keer bij elkaar.
Bezoekers kwamen massaal naar het hoofdpodium voor het optreden van Snelle. De 26-jarige zanger uit Gorssel scoorde de voorbije jaren meerdere hits, maar stond pas voor de tweede keer op het podium in Lichtenvoorde.
De Dropkick Murphys sloten vrijdagavond af op het hoofdpodium. De Amerikaanse punkband liet het publiek genieten van hun Ierse punk- en folk-klanken.


De zaterdag:
Het Achterhoekse hiphopcollectief Eastwave stond zaterdagmiddag op de Zwarte Cross. Het optreden was voor hen een droom die uitkwam.


Ook Orgel Joke was zaterdag te vinden op het grootste festival van Nederland. De 73-jarige internetster bracht het enthousiaste publiek een vervoering.
De voeten gingen zaterdagmiddag van de dansvloer tijdens het optreden van Bram Krikke, Stefan en Sean. Het drietal stond voor het eerst op de Zwarte Cross, en dat beviel goed.
De megatent van de Zwarte Cross stond zaterdagavond bomvol tijdens het optreden van Snollebollekes. Festivalgangers gingen van links naar rechts met de carnavalsartiest. 
De finaledag van de Zwarte Cross stond volledig in het teken van Tante Rikie. De afzwaaiend festivaldirectrice was in tranen tijdens haar afscheid.
De finaledag:
Tijdens de laatste dag van het festival opende Boh Foi Toch traditiegetrouw de festivaldag. De bandleden van de Achterhoekse dialectband genoten van hun eerste optreden op het hoofdpodium van de Zwarte Cross.
Donnie nam bevriende artiesten mee naar de Zwarte Cross om samen een nummer te zingen. Onder meer Frans Duijts en René Froger stonden zondagmiddag op het hoofdpodium zij aan zij met de Nederlandse rapper. 
Elf jaar na het ‘graspolincident’ keerde Mooi Wark terug op de Zwarte Cross. De terugkeer in de megatent voelde voor de Drentse rockband als een warm bad.
Nog niet genoeg gezien van de Zwarte Cross? Kijk dan de hoogtepunten in drie minuten terug:
Foto: REGIO8

Lees ook

Authentieke piratenband De Paloma's denkt na tien jaar nog niet aan stoppen

Inmiddels zonder Hendrik Jan Lovink, maar in een uiterst succesvolle formatie, bestaat de Achterhoek...

DI-RECT, Jonna Fraser en bijzonder nieuw dialecttrio op Zwarte Cross

Boh Foi Toch-frontman Hans Keuper vormt op de Zwarte Cross een gelegenheidsformatie met Hendrik Jan ...

Orgel Joke maakt rentree op Zwarte Cross, ook Acda en De Munnik komen

Acda en De Munnik, The Partysquad en publieksfavoriet Orgel Joke komen deze zomer naar de Zwarte Cro...

Nieuwe namen Zwarte Cross, Suzan & Freek headliner op de donderdag

De Zwarte Cross heeft donderdag weer een nieuwe lijst met namen bekend gemaakt voor de editie van 20...

Crossers uit het hele land kunnen zich nu kwalificeren voor Zwarte Cross

De Zwarte Cross gaat verder als zelfstandig motorcrossevenement, de Zwarte Cross Open. Voorheen was ...

Kaboutertje Putlucht en The Grand East op festival Mañana Mañana

Organisator De Feestfabriek van festival Mañana Mañana heeft haar eerste lijst met dertien artiesten...