Ulft, Netherlands

Nog één zomer openluchttheater in Schans

Het openluchttheater in de Besselinkschans bij Lichtenvoorde, ontstaan tijdens de coronapandemie, mag van de gemeente Oost Gelre nog een extra zomer doorgaan. Dit ondanks dat er al een petitie klaarligt met bezwaren van bewoners van recreatiepark Het Belegh van Grol en uit de buurt.
Domien Esselink | 25 maart 2022 11:55 | Aangepast op 25 maart 2022 11:55
Het openluchttheater ontstond in 2020

Mede-organisator Luuk Domhof van De Timp uit Zieuwent krijgt medewerking omdat de klachten over geluidsoverlast door het college aan de kant worden geschoven. "De Timp voldoet aan de geluidsnormen", zegt wethouder Marieke Frank. "We begrijpen het wel, de protesten, maar we zijn herstellende van corona en we hebben veel enthousiaste reacties gekregen. Dit wordt het laatste jaar." Het openluchttheater voorziet volgens de wethouder in een behoefte en bovendien wordt er door Domhof gezocht naar een nieuwe, permanente locatie.

Aangezien er formeel nog geen besluit is genomen kan de petitie met de 62 bezwaren nog niet in behandeling worden genomen. "Het openluchttheater past niet in het bestemmingsplan, maar wel in de visie voor de Besselinkschans", zegt Frank. "Het gaat de bezwaarmakers om de overlast voor flora en fauna, maar er worden al minder voorstellingen gehouden. De Timp houdt rekening met de Zwarte Cross en het theaterseizoen in de gemeente. Er zijn achttien voorstellingen, waarvan twee grotere met maximaal 1250 bezoekers."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Openluchttheater|

Lees ook

Extra concert van Normaal in Openluchttheater Lochem

De Achterhoekse rockers van Normaal geven volgend jaar mei een extra show in het Openluchttheather i...

Theatergroep brengt ode aan Tante Rikie

De 72-jarige Tante Rikie zwaait deze week na 25 jaar af als festivaldirectrice van de Zwarte Cross. ...

Geen shows in openluchttheater Lichtenvoorde

Openluchttheater Lichtenvoorde heeft besloten dit jaar geen concerten en voorstellingen te organiser...