Ulft, Netherlands

 

Nieuwe partij met huifkar naar de stembus

Kandidaatraadsleden van de nieuwe politieke partij DorpEnPlattelandBeweging zijn maandagochtend samen naar het stembureau in het gemeentehuis van Oude IJsselstreek gegaan. De ludieke rondrit in een huifkar en het stemmen was voor lijsttrekker Herman Vreeman de afsluiter van een turbulente campagne.
Tim Rondeel | 18 maart 2022 15:17 | Aangepast op 18 maart 2022 15:17
“Het was een ‘hell of a job’ gezien onze startdatum”, aldus Vreeman. “Op 1 november wisten we nog niet dat we dit zouden doen, maar ik kijk terug op een hele fijne periode die we met een team van tientallen mensen hebben mogen afmaken.” De politieke partij, bondgenoot van de landelijke BoerBurgerBeweging, is in de gemeente één van de drie nieuwe lokcale deelnemers. De DorpEnPlattelandBeweging merkt dat het krijgen van naamsbekendheid lastig is. “Je moet je bekendheid toch een beetje accentueren en dat kunnen we op deze manier goed doen”, laat de lijsttrekker weten over actie op de eerste dag waarop gestemd kon worden. “De trekker was beschikbaar, de huifkar was beschikbaar dus waarom niet op deze leuke en wat andere manier?”

In de versierde huifkar trokken de kandidaatsraadsleden door de gemeente richting het stemlokaal in Gendringen om te stemmen op hun eigen partij. “Het is toch wel weer een momentje om het nu af te ronden in het kieslokaal”, vindt Vreeman, die na een eerder raadslidmaatschap bij Lokaal Belang hoopt terug te keren in de gemeenteraad. “Het is een feest van de democratie. Nu is het afwachten en we kunnen een beetje meer in de relaxstand komen.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

verkiezingscampagne|

Meest gelezen

Vrachtwagen vol met aardappelen kantelt in Ruurlo

Redactie REGIO8 | 27 mrt 2023 14:15

Vier doden na ernstig ongeval op snelweg A3 bij Emmerik

Redactie REGIO8 | 26 mrt 2023 18:00

Lees ook

De raad gaat de straat op in Montferland

De raad in Montferland is donderdag voor de eerste keer samen op pad in aanloop naar de verkiezingen...

D66-lijsttrekker weggesneden uit poster

Verkiezingsposters in de Achterhoek die in de sloot belanden, worden beklad of overgeplakt met poste...