Ulft, Netherlands

 

Nieuwe opzet geeft Stadsfeest van Doetinchem toekomst

De toekomst van het Stadsfeest in Doetinchem is veiliggesteld door het optuigen van een nieuwe organisatie. Een grote A-artiest op het Simonsplein hoeven bezoekers niet meer te verwachten, maar door de nieuwe opzet kan dit mogelijk wel op een andere plek bij de binnenstad.
Jasper Hazelaar | 25 mei 2023 18:34 | Aangepast op 25 mei 2023 18:34
"Ik heb het zelf niet ervaren alsof de toekomst onder druk stond", zegt Jos Tiemessen, als activiteitenmanager gekoppeld aan de nieuwe organisatie. "Maar ik denk wel dat we het Stadsfeest nu geborgd hebben door een nieuwe structuur." Het oude bestuur van vrijwilligers wordt vervangen door onder meer horecaondernemers. Zo nemen Robby Welling (Stadscafé Simons), Martijn Wolsink (Bakker Bart) en Pascal van der Beek (Club 22-24) zitting. Er wordt nog gezocht naar aanvulling vanuit de sport- of cultuursector voor het bestuur, dat een toezichthoudende rol krijgt. Ook komt er een nieuwe stichting die de organisatie deels gaat dragen, Stichting Ondersteunende Evenementen Doetinchem.

Onderdeel van de nieuwe opzet is dat de ondernemers zelf verantwoordelijk worden voor de programmering van de verschillende podia. "Elke locatie heeft een eigen contactpersoon", legt Tiemessen uit. "Het Simonsplein is dan nu ook verenigd in een stichting met horecabedrijven. Zij tuigen dan hun eigen programmering op." Welke artiesten de bezoekers dit jaar kunnen verwachten, blijft nog even onduidelijk: "We maken nu bekend dát het door kan gaan en op welke wijze. De verdere uitrol en hoe het programma er precies uit gaat zien, volgt later."

A-artiest in toekomst op Bleek
De kans dat er in de toekomst weer een A-artiest op het Simonsplein staat is volgens Tiemessen klein. Hij verwijst naar het optreden van Guus Meeuwis, waarbij de locatie eigenlijk te klein was. "We willen de terrassen niet weg laten halen en het moet ook niet te druk worden", zegt Tiemessen, die wel mogelijkheden ziet met betaalde optredens buiten de binnenstad tijdens het Stadsfeest. Hij verwijst naar Achterland XL, waar DI-RECT donderdagavond een optreden geeft. "Door het betaald te maken, kan je dan de financiering borgen", aldus Tiemessen.

'Brede basis'
De vergunningsaanvraag voor de editie van dit jaar, traditiegetrouw in het eerste weekend van september, moet voor 1 juni de deur uit. Daarna volgt steeds meer informatie over de invulling. "We gaan tijdens die aanvraag ook in gesprek over wat er allemaal kan", verklaart Tiemessen, die trots is op de organisatie die staat. "Garanties geven kan je niet, maar we kunnen wel stellen dat we het Stadsfeest geborgd hebben. Op deze manier breng je veel mensen samen en leg je een brede basis voor de toekomst."

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Inwoner springt op de bres voor café Baan in Geesteren

Serena Speet | Remco Geurts | 25 mei 2023 16:11

N318 tussen Aalten en Winterswijk maand lang dicht

Davie Klein Gunnewiek | 29 mei 2023 12:30

Lees ook

Esporter uit Doetinchem naar internationaal topteam

Esporter Dion Derksen uit Doetinchem speelt voortaan de game Counter Strike voor een van de grootste...

Leerlingen ontdekken sport in Doetinchem

Leerlingen van basisscholen in de Gemeente Doetinchem kunnen vanaf midden september ontdekken welke ...

Middeleeuwse kazemat in virtual-reality te zien

Doetinchem gaat de eeuwenoude kazemat die in 2018 werd ontdekt zichtbaar maken voor het grote publie...

Kazachse volleybalsters zijn thuis in de Achterhoek

De teams van Turkije, Colombia, Servië en Kazachstan hebben tijdens de eerste fase van het WK Volle...

De Heikamp wil met Graan Cru Primeur bewustwording creëren

De eerste maling van de nieuwe oogst, de Graan Cru Primeur, van restaurant De Heikamp in Ruurlo is d...

Ravage na aanrijding op bedrijventerrein in Doetinchem

De bestuurder van een bestelbusje is dinsdagochtend op een bakwagen gebotst op een bedrijventerrein ...