Ulft, Netherlands

Nieuwe jeugd 'smokkelroute' over de grens

In Dinxperlo en Suderwick is maandagmiddag de aftrap gegeven van een nieuwe educatieve kinderroute: "Smokkel mee met Joep". De initiatiefnemers van de route hopen dat de jeugd op deze manier meer leert over de geschiedenis van het grensgebied.
Tim Rondeel | 7 juli 2022 13:26 | Aangepast op 7 juli 2022 13:26
"In de huidige tijd is het heel normaal dat Nederlanders en Duitsers door elkaar heen lopen", laat de organisatie weten. "Maar dat was vroeger heel anders." Tijdens het lopen van de drie kilometer lange route krijgen kinderen verhalen over de grens van vroeger, met name het smokkelen, te horen. De route loopt onder andere over de Heelweg, de straat waar de huidige grens tussen Nederland en Duitsland is, de kerken in de grensdorpen en het Grenslandmuseum.

Burgemeester Anton Stapelkamp en loco-burgemeester Kerstin Erkens van Stadt Bocholt ontvingen de route uit handen van de schrijfster Irene van der Aart. Het grensoverschrijdende project is een samenwerking tussen de gemeente Aalten en Stadt Bocholt. Ook zijn de VVV, Achterhoek Toerisme en het Duitse Heimatverrein Suderwick nauw betrokken bij de route.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: Achterhoek Toerisme

Lees meer over:

smokkelroute|