Ulft, Netherlands

Moordenaar Elten ‘zag de duivel in zijn partner’

Foto: 112achterhoek-nieuws.nl
De 23-jarige Duitse vrouw die augustus vorig jaar in de Duitse grensplaats Elten dood werd aangetroffen, is wegens eerwraak vermoord. “Ik heb op haar ingestoken om mijn eer te herstellen”, vertelde de verdachte volgens Duitse media in de gevangenis tegen zijn celgenoot.
Redactie REGIO8 | 10 april 2024 13:12 | Aangepast op 10 april 2024 13:12
Het lichaam van de 23-jarige vrouw uit Netphen werd midden augustus gevonden langs een zandweg in het buitengebied van Elten. Ze was door meerdere messteken om het leven gebracht. Niet veel later werd de vermoedelijke moordenaar opgepakt, de 23-jarige ex-partner van de gedode vrouw. De zaak ligt inmiddels bij de Duitse justitie. Het Duitse medium NRZ heeft op basis van de inhoudelijke behandeling van de zaak een beeld geschetst van wat er is gebeurd. Eerwraak is vermoedelijk de reden geweest van de moord. De vrouw zou een tweede man hebben willen trouwen.

De twee waren op 14 augustus, de dag van de moord, op familiebezoek geweest in Nederland, samen met hun twee kinderen en een andere bekende. Op de weg terug naar Netphen stopten ze bij Elten voor een rookpauze. De man vroeg volgens de Duitse krant NRZ aan zijn vrouw of ze ook met andere mannen intiem wilde worden. Daarop beval de man zijn vrouw om de bekende die ook meereisde oraal te bevredigen. Op het moment dat ze door haar knieën wilde gaan, werd haar keel doorgesneden. De vrouw werd voor dood achtergelaten bij het zandpad.

‘Duivel in haar gezien’
De informatie is afkomstig van de bekende die ook in de auto zat, hij is getuige in de zaak. De vermoedelijke dader zou na de moord hebben gezegd ‘dat hij het niet zo had bedoeld’ en dat hij ‘de duivel in haar had gezien’. Ook zou hij op het moment van de moord onder invloed van drugs zijn geweest, waaronder wiet. Tijdens zijn hechtenis had hij bovendien aan een medegedetineerde aangegeven dat hij op haar had ingestoken om zijn eer te herstellen. Zelf gaf de 23-jarige verdachte bij de rechtbank aan dat hij de zich de moord niet meer kon herinneren.

Aangeklaagd wegens moord
Het proces tegen de 23-jarige moordverdachte is op 6 februari begonnen, laat het Openbaar Ministerie in Siegen weten, waar de zaak wordt behandeld. De verdachte is aangeklaagd wegens moord. Op dit moment worden er verdere getuigen en experts gehoord. Een uitspraak is niet voor midden mei te verwachten, aldus het Openbaar Ministerie.

Lees meer over:

Elten|112-Achterhoek|Grensnieuws|

Meest gelezen

Doetinchem wil binnenstad drastisch op de schop gooien

Tim Rondeel | Nick Hermsen | 15 mei 2024 17:03

Lees ook

Noordrijn-Westfalen staat wiet met tegenzin en veel zorgen toe

Met flinke tegenzin geeft de Duitse deelstaat Noordrijn Westfalen handen en voeten aan de nieuwe can...

Chalet op vakantiepark in Beek volledig verwoest door grote brand

Een chalet op vakantiepark De Byvanck aan de Melkweg in Beek is vrijdagochtend in de as gelegd door ...

Smokkelroute in grensstreek vernieuwd met luisterverhalen

Fietsers kunnen vanaf volgende week zondag een vernieuwde Smokkelroute volgen in het Achterhoekse gr...

Tot midden juni geen treinen tussen Arnhem en Emmerik

Vanaf dinsdag rijden er een maand lang geen treinen tussen Emmerik en Arnhem. Spoorwegbeheerder Deut...

Duitsers kiezen steeds vaker voor Achterhoekse crematoria

In Nederland hebben nabestaanden meer mogelijkheden dan in Duitsland. Dat merken ze bij crematoria l...

Oosterlicht in teken van vrijheid te zien boven grensgebied

Het Oosterlicht zal op 5 mei weer ontstoken worden in het teken van vrijheid. In totaal zullen er vi...