Ulft, Netherlands

Moeder Teresa Stichting richt zich na geslaagde actie op Jan Slagter

De Moeder Teresa Stichting heeft met de actie van afgelopen jaar bijna dertigduizend euro opgehaald voor de allerarmsten in Oost-Europa. Volgend jaar volgt er mogelijk weer een documentaire vanuit de Achterhoekse stichting, waarbij MAX-kopman Jan Slagter een gedroomde gast is.
Redactie REGIO8 | 20 januari 2023 12:02 | Aangepast op 20 januari 2023 12:02
“Daar kunnen wij weer een hele hoop mooie dingen mee doen”, vertelt bestuurslid Leo Kok van de Ulftse organisatie over het opgehaalde bedrag. De afgelopen jaren zijn in totaal 250 huisjes gebouwd en overgedragen aan de Roemeense overheid. Dat project is afgerond, het totaalbedrag van 28.990 euro wordt nu in samenspraak met inwoners ingezet voor lokale doelen. “Voor een verzorgingshuis, of een kinderopvang of een medische post”, zo somt Kok de mogelijkheden op. “Er zijn allerlei dingen waar de overheden niet op inspelen, maar waar wij met lokale mensen wel wat aan kunnen doen.”

In het verleden stond er vanuit de stichting een RTV Keetje op het Simonsplein in Doetinchem waarin op Serious Request-achtige wijze geld werd ingezameld. Na een eendaags evenement in de DRU in Ulft voor de coronatijd, lijkt de stichting met het maken van een jaarlijkse documentaire over de activiteiten een nieuwe manier van geld inzamelen te hebben gevonden. “Bij het Keetje had je ook bijna 12.000 euro aan kosten en was je meerdere dagen bezig met vrijwilligers”, zegt Kok. “Dit is een nieuwe manier om gelden te verzamelen.”

Jan Slagter is de droom
Hoe de actie er volgend jaar uit ziet is nog onduidelijk. Mogelijk komt er weer een documentaire, waarbij Kok hoopt dat MAX-directeur Slagter een rol speelt. Vanuit de Ulftse stichting gaan regelmatig goederen via de hulporganisatie Max Maakt Mogelijk naar Oost-Europa. “Dit jaar heeft hij helaas op het laatste moment moeten cancelen, maar we gaan hem dit jaar iets eerder aan de mouw trekken”, aldus Kok. “We gaan zeker iets doen, maar het hangt ook af van de ontwikkelingen in Oost-Europa.”

De documentaire van en over de activiteiten van de Moeder Teresa Stichting is dit weekend te zien op televisiezender REGIO8. Het programma komt aansluitend op het weekoverzicht voorbij.

Foto: Moeder Teresa Stichting

Lees meer over:

Moeder Teresa Stichting|Ulft|

Lees ook

Veel rook bij uitslaande brand in vrijstaande woning in Ulft

In een vrijstaande woning in Ulft is maandagmiddag een uitslaande brand ontstaan. De bewoners wisten...

Gijs Wilbrink opent expositie in thuisdorp en schrijft weer over Achterhoek

Een nieuw boek over de Achterhoek zit al in zijn pen, maar schrijver Gijs Wilbrink heeft nog steeds ...

Ulftse handballers promoveren na 24 jaar: 'Dit is gewoon geweldig'

Voor het eerst in 24 jaar tijd zijn de handballers van UGHV uit Ulft gepromoveerd naar de eerste div...

Ulft sport al ruim vijftig jaar met Juf Hannie bij gymvereniging Ulfariet

Gymnastiekvereniging Ulfariet viert zondag haar vijftigjarig jubileum met een uitvoering in Sporthal...

Wielrenner Bouwman alsnog naar door hem geliefde Giro d'Italia

Koen Bouwman uit Ulft gaat alsnog met zijn ploeg Visma | Lease a Bike naar de Giro d’Italia. De Acht...

Treinfanaten halen hart op met 'Amerikaanse' spoorbanen in Ulft

Liefhebbers van modeltreinen konden afgelopen weekend hun hart ophalen op het DRU Industriepark in U...