Ulft, Netherlands

Meldpunt voor afvalbeleid in Doetinchem

De PvdA Doetinchem heeft een meldpunt geopend over het afvalbeleid van de gemeente Doetinchem dat vanaf januari van start gaat. De partij ontving de afgelopen periode al meerdere klachten van inwoners die zich zorgen maken.
Davie Klein Gunnewiek | 4 januari 2022 19:30 | Aangepast op 4 januari 2022 19:30
“Vooral bij inwoners van de hoogbouw zit nu de pijn”, zegt fractievoorzitter Maarten op de Weegh van de PvdA. “Ze weten vaak niet hoe ze hun afval moeten scheiden. De hoogbouw beschikt niet over een container voor groenafval, waardoor het waarschijnlijk bij het restafval terecht komt.” De signalen van inwoners hebben ook wethouder Rens Steintjes bereikt. “Wij hebben hier veel vragen over gekregen. Met name mensen in de hoogbouw vragen zich af waarom zij het groen niet kunnen scheiden”, gaf Steintjes donderdagavond tijdens de raadsvergadering aan. “Dit hebben we meteen opgepakt en we willen dit gaan faciliteren door bij de hoogbouw groene containers te plaatsen, ook al is dit wellicht een tijdelijke maatregel.”

De raad stemde eerder dit jaar al in met het afvalbeleid, maar het onderwerp kwam donderdag nogmaals ter sprake toen de raad sprak over de nieuwe prijzen voor afvalstoffenheffing. Vanaf 1 januari betalen inwoners van Doetinchem, naast een vast tarief, voor het aanbieden van de grijze container of zakken voor restafval. “Er is veel onrust bij inwoners die er vanuit gaan dat ze meer gaan betalen”, aldus Op de Weegh. Dat is ook de reden voor de partij om het meldpunt te openen: “We willen de zorgen van inwoners blijven horen en dit goed monitoren. De signalen die we krijgen gaan we clusteren en zo nodig ook weer aankaarten in de gemeenteraad.” Op de Weegh wil het meldpunt in ieder geval tot april open houden, maar verwacht na twee maanden al een duidelijk beeld te hebben.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

afvalbeleid|meldpunt|

Lees ook

Afvalbeleid Doetinchem: restafval met veertig procent gedaald

Het nieuwe grondstoffenplan dat sinds 2020 geldt in de gemeente Doetinchem heeft zijn vruchten afgew...

Doetinchem moet wennen aan afvalbeleid

Inwoners van Doetinchem lijken te moeten wennen aan het nieuwe afvalbeleid van de gemeente. Bij een ...