Ulft, Netherlands

Meer optredens in 't Hart van Loil door stichting Podiumkunsten Loil

De nieuwe stichting Podiumkunsten Loil, die twee weken geleden is opgericht, moet ervoor gaan zorgen dat er meer optredens naar het podium in 't Hart van Loil komen. Het allereerste optreden dat de stichting in de kerk heeft georganiseerd is Old Ni-js op 28 oktober.
Charlotte van de Kant | 14 september 2023 13:54 | Aangepast op 14 september 2023 13:54
“We doen dit enerzijds om de exploitatie van de kerk wat makkelijker dicht te fietsen, anderzijds omdat wij als Loil een heel actief dorp zijn, met allerlei evenementen”, vertelt medeoprichter Johnny Berendsen. “Zoals de Survival Run, Loillands en noem het maar op.” De stichting is opgericht door Berendsen, Edwin van Onna en Johan Godschalk. Ze willen de bestaande evenementen in Loil aanvullen door optredens te organiseren in 't Hart van Loil. “We hebben een hele mooie 'eventkerk' waar van alles georganiseerd kan worden", vervolgt Berendsen. "Op die manier proberen we nu gewoon minimaal vier keer per jaar een evenement te organiseren, om dat nog meer aan de gang te brengen.”

Op zaterdag 28 oktober komen de oude rockers van Old Ni-js naar Loil voor een optreden. “Voor mensen die dat niks zegt, dat is Normaal maar dan zonder Bennie Jolink”, legt Berendsen uit. “Voor 14 april hebben we ook al een worstelshow geboekt, Pro Wrestling Holland, voor een wat breder publiek. Dat is uniek dat dit in Gelderland plaatsvindt, want dat is normaal alleen in het westen van het land.” De stichting geeft aan ook te kijken of er iets gepland kan worden voor de jeugd. “En we proberen ook wat cabaret deze kant op te halen”, aldus Berendsen.

Reacties van Loilenaren
De oprichters hebben veel positieve reacties gekregen. “Op straat, maar ook via WhatsApp, mensen vinden het gewoon hartstikke mooi", zegt Berendsen. “Dat zie je nu ook terug in de kaartverkoop van Old Ni-js.” De stichting hoopt in de toekomst nog meer evenementen te kunnen organiseren. “Het zou leuk zijn om een keer een grote naam naar de kerk te halen, waarmee je ook binnen een kwartier bent uitverkocht", aldus de medeoprichter. " Dat zou gaaf zijn.” Voor nu richt de stichting zich eerst op de Achterhoek en de Liemers. “Daar willen we graag mooie events voor organiseren”, besluit Berendsen.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Omleidingsroute door landbouwsluis zorgt voor chaos in Wehl

Tim Rondeel | Remco Geurts | 22 sep 2023 16:24

Lees ook

Schrik zit er goed in na vondst van mogelijk drugslab in Zelhem

De schrik zit er volgens Marianne Besselink goed in bij buurtbewoners na de vondst van een mogelijk ...

Woningbouw op plek van De Hoevert in Didam start in zomer

Op de plek van voormalig zwembad De Hoevert in Didam komen meer dan dertig woningen. Eerder deze wee...

Lachende gezichten door terugkeer van Okidoki Radio op REGIO8

Een kleine tien jaar na het stoppen is het geliefde radioprogramma Okidoki Radio teruggekeerd op rad...

Handbalster Housheer stapt over naar Hongaarse topclub Györ

Dione Housheer uit Ulft stapt komende zomer over naar de Hongaarse topclub Györ. Naast de 24-jarige ...

Knal leidt hulpdiensten naar vermoedelijk xtc-drugslab in Zelhem

In Zelhem is maandagavond na een knal in een pand op een bedrijventerrein een vermoedelijk drugslab ...

Achterhoek gaat voor nieuwe Regiodeal van 32 miljoen

De Achterhoek gaat bij het Rijk voor een nieuwe Regiodeal van 32 miljoen. Dat betekent een cofinanci...