Ulft, Netherlands

Kleef wil bedreigde apensoort binnenhalen

Tiergarten Kleve is een crowdfunding gestart voor een ernstig bedreigde apensoort, de tweekleurige tamarins. De dierentuin in Kleef hoopt voldoende geld op te halen waarmee een verblijf moet worden gemaakt voor de dieren, waarna de apen in de nazomer naar de Duitse dierentuin moeten verhuizen.
Anna Weirath | 9 juni 2022 16:32 | Aangepast op 9 juni 2022 16:32
In Duitsland worden de gekleurde tamarins in slechts twee zoölogische instellingen gehouden. Dierentuindirecteur Martin Polotzek is dan ook blij met de mogelijke toevoeging aan zijn dierentuin: “We houden dan niet alleen een van de zeldzaamste apensoorten ter wereld, maar willen ook op termijn meewerken aan het fokken van deze fascinerende primaten.” In de dierentuin wordt een nieuwe faciliteit voor de tweekleurige tamarins gebouwd, die momenteel als ernstig bedreigd op de rode lijst van de IUCN staan, waardoor ze een van de zeldzaamste apensoorten ter wereld zijn. Het IUCN is een internationaal samenwerkingsverband, dat zich bezighoudt met natuurbehoud en het duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen.

Voor het nieuwe verblijf heeft de dierentuin geld nodig, in totaal een bedrag van vijfduizend euro. “We zijn afhankelijk van donaties, dus zijn we een crowdfundingcampagne gestart waarbij iedereen gemakkelijk kan doneren aan onze nieuwe apenfaciliteit. Zo kan iedereen zijn of haar bijdrage leveren aan de bescherming van bedreigde diersoorten", vertelt Polotzek.

Moderniseren
Eerder gaf de dierentuin al aan het park te gaan uitbreiden en moderniseren. "We willen het park verdelen in gebieden zodat de bezoeker door verschillende werelden kan lopen", liet Polotzek destijds weten. Het park legt onder meer een nieuw zeehondenverblijf aan. Ook wil het park de komst van prairiehonden en rode panda’s realiseren. De dierentuindirecteur hoopt dat er hierdoor over vijftien tot twintig jaar een heel ander beeld van de dierentuin is.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: Tiergarten Kleve en Marios Zoowelt

Lees meer over:

dierentuin|

Meest gelezen

Politieauto in vlammen tussen Vorden en Hengelo

Redactie REGIO8 | 24 nov 2022 13:44

Anny's cactussen verhuizen naar Burgers' Zoo

Serena Speet | 24 nov 2022 10:04

Meerdere gewonden bij frontale aanrijding in De Heurne

Redactie REGIO8 | 23 nov 2022 09:26

Lees ook

Dierentuin hoopt op terugkeer Nederlanders

De dierentuin in het Duitse Kleef, Tiergarten Kleve, is bezig met een uitbreiding en modernisering v...

Duitse dierentuin maakt verlanglijstje voor de bewoners

Met de feestdagen in aantocht nodigt Tiergarten Kleef mensen uit om cadeautjes te kopen voor hun die...