Ulft, Netherlands

Kazachse volleybalsters zijn thuis in de Achterhoek

De teams van Turkije, Colombia, Servië en Kazachstan hebben tijdens de eerste fase van het WK Volleybal kamp opgeslagen in de Achterhoek. De Kazachse vrouwen hadden vrijdagochtend in de Doetinchemse Topsporthal hun afsluitende training in aanloop naar de start van het toernooi en ze voelen zich tot nu toe helemaal thuis.
Nick Hermsen | 23 september 2022 14:48 | Aangepast op 23 september 2022 14:48
“We zijn erg blij om hier te verblijven”, zegt Kristina Belova, buitenspeler van de Aziatische deelnemer aan het WK. Het Kazachse team traint in de Topsporthal en overnacht in de Heerlyckheid in Bredevoort. In die plaats vindt dit weekend ook het lichtevenement Bredevoort Schittert plaats, dat maakt indruk op Belova: “Het is een hele mooie en schattige plek.” Pascal Kamperman van Achterhoek in Beweging zorgde er als organisator mede voor dat de regio gastheer is van het WK. “Ik heb tot nu toe alleen maar positieve geluiden gehoord”, zegt Kamperman. “Zowel vanuit de hotels, de speelsters als de teambegeleiders. Ze hebben het allemaal goed naar hun zin.”

Het toernooi begint voor Kazachstan zaterdagavond met een wedstrijd tegen Olympisch kampioen Amerika in de Gelredome. Verder spelen ze in de poulefase tegen titelhouder Servië, Bulgarije, Canada en Duitsland. “Voor ons is het al heel wat dat we meedoen aan het WK”, zegt bondscoach Darko Dobreskov. “We proberen het maximale eruit te halen en we proberen om iets op te bouwen voor de toekomst. Ik hoop dat we ons best doen en we zien wel wat het oplevert.” Speelster Belova vult aan: “Het zijn zulke sterke ploegen… Maar we zullen ons best doen.”

‘Komen toch uit bij Servië’
Naast Kazachstan verblijven ook de teams van Turkije, Colombia en Servië op dit moment in de Achterhoek. De drie andere teams overnachten op Marveld Recreatie in Groenlo. “Wij hopen dat één van die vier zo lang mogelijk in het toernooi blijft”, zegt organisator Kamperman. Wie van de vier daar de meeste kans op maakt? “Ik heb me laten informeren door onze deskundige Lonneke Slöetjes (projectleider toernooi, red.)”, aldus Kamperman. “En dan komen we toch uit bij Servië.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Doetinchem|Volleybal|Bredevoort|

Lees ook

Volkszanger Tinus Hoekstra heeft nu eigen kroeg in zijn Doetinchem

De Doetinchemse volkszanger Tinus Hoekstra heeft zaterdagmiddag zijn café aan de Grutstraat in Doeti...

Doetinchemse trainer Meijer één jaar langer bij NEC Nijmegen

Rogier Meijer is ook volgend seizoen trainer van eredivisionist NEC uit Nijmegen. De 42-jarige Doeti...

Na tien jaar is De Zumpe compleet, rondleidingen door bijzondere natuur

Tien jaar na de start van het project, is De Zumpe in Doetinchem uitgegroeid tot een gebied waar kwe...

Provincie moet keuze voor dieseltreinen op RegioExpres traject verbeteren

De provincie Gelderland moet beter uitleggen waarom ze kiezen voor dieseltreinen in plaats van elekt...

Kreis Kleve en Nederland samen op zoek naar huisartsen

Kreis Kleve gaat samen met Nederlandse instanties onderzoeken hoe er meer huisartsen in het grensgeb...

Politie zegt 'sorry' voor falend arrestantenvervoer in Achterhoek

Agenten in de Achterhoek zijn nog steeds teveel tijd kwijt met het vervoeren van arrestanten naar ce...