Ulft, Netherlands

Jarenlange celstraf voor doodrijden van motorrijder (67) bij Zeddam

Foto: 112achterhoek-nieuws.nl
Een 24-jarige man uit Roermond moet drie jaar de gevangenis in voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval bij Zeddam. Hij scheurde met 171 kilometer per uur over de Drieheuvelenweg en reed van achteren in op een motorrijder die daarbij om het leven kwam. Daarna sloeg hij op de vlucht en crashte hij tegen een boom.
Jasper Hazelaar | 4 april 2024 14:06 | Aangepast op 4 april 2024 14:06
Het dodelijke ongeval gebeurde op 3 september vorig jaar. De 24-jarige automobilist reed van achter in op de motor, waar naast de overleden 67-jarige man ook zijn vrouw op zat. De twee kwamen ten val, waarna de inwoner van Roermond anderhalve seconde later volgens de rechter alweer gas gaf. “Waarbij hij over de bestuurder van de motorfiets heen reed”, meldt de Rechtbank Gelderland. “Als gevolg hiervan overleed de bestuurder. Na het ongeluk liet de man de slachtoffers in hulpeloze toestand achter, terwijl de passagiers in zijn auto hem zeiden te stoppen.”

De man luisterde niet, reed weg, en crashte in de kern van Zeddam op een boom. Zowel de bestuurder als de inzittenden sloegen vervolgens op de vlucht. Terwijl een passagier al snel werd gevonden, hij moest in het ziekenhuis worden behandeld, was de 24-jarige automobilist gevlogen. De Roermondenaar werd twee dagen later pas aangehouden in Duitsland. Ook toen probeerde hij nog weg te vluchten, geeft de rechtbank aan.

Roekeloos
De rechter betitelt het gedrag van de man als ‘roekeloos’. “Het ongeluk had een enorme impact op de slachtoffers en hun gezin”, aldus de rechtbank. “De man liet het op alle fronten afweten als verantwoordelijk verkeersdeelnemer en hij bracht de verkeersveiligheid ernstig in gevaar. De man bracht met zijn gedragingen diep en onherstelbaar leed toe aan de nabestaanden van de bestuurder. De bijrijder van het overleden slachtoffer gaf in haar slachtofferverklaring aan dat haar leven is verwoest.”

Gevangenisstraf
De 24-jarige automobilist is uiteindelijk veroordeeld voor roekeloos rijgedrag, met als gevolg de dood van de motorrijder uit ’s-Heerenberg. Naast de gevangenisstraf van drie jaar, heeft hij ook een rijontzegging van vier jaar opgelegd gekregen.

Lees ook

's-Heerenberg mag zich officieel vestingstad noemen

's-Heerenberg mag zich nu officieel een vestingstad noemen. Sinds dit jaar is de gemeente Montferlan...

Straffen voor Achterhoekers na verkrachten en verkopen van minderjarig meisje

Twee Achterhoekers, uit Wehl en Dinxperlo, zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij mensenhandel en d...

Man gewond na val van ladder bij nieuwbouw in Gendringen

Een man is woensdagochtend gewond geraakt tijdens werkzaamheden aan een nieuwbouwwoning in het buit...

Man ernstig gewond na ongeval met landbouwmachine bij Stokkum

Een man is maandagavond tijdens werkzaamheden op het land in Stokkum ernstig gewond geraakt. Hij kwa...

Mountainbiker kan gecrashte auto bij Varsseveld maar net ontwijken

Het had woensdagmiddag een stuk slechter af kunnen lopen op de weg tussen Varsseveld en Aalten. Na e...

Porsche-rijder rijdt bijna honderd km/u te hard bij Wehl

Een Porsche-rijder uit de Achterhoek is vorige week in Wehl betrapt terwijl hij bijna honderd kilome...