Ulft, Netherlands

Inwoners mogen naam Varsseveld-West kiezen

Inwoners van Varsseveld mogen een naam uitkiezen voor de nieuwe woonwijk aan de westkant van het dorp. De bewoners hebben zelf ideeën ingestuurd waaruit de gemeente in samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging en Varssevelds Belang een selectie heeft gemaakt.
Tim Rondeel | 12 augustus 2022 15:17 | Aangepast op 12 augustus 2022 15:17
"We willen graag de inwoners zo veel mogelijk bij deze nieuwe wijk betrekken", aldus Oude IJsselstreek. "En naast hen te betrekken bij het ontwerp is dit natuurlijk een leuke manier om meer gevoel te krijgen bij de nieuwe wijk." In totaal werden 68 suggesties voor de nieuwe woonwijk ingediend bij de gemeente. In samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging en Varsseveld Belang is er een selectie gemaakt aan de hand van enkele selectiecriteria: "Bestaat de naam al elders in het land, past het bij de geschiedenis en cultuur van de plaats, is het niet beledigend en heeft het geen negatieve bijklank", laat de gemeente weten. "En hoe zijn de eerste reacties van de overige inwoners en voldoet het aan de regelgeving."

Uiteindelijk zijn De Smodde, De Tuit, De Wester Es, Semelinkveld en Het Midland de vijf kanshebbers geworden. De Smodde is een verwijzing naar voormalig boerderij de Smodde in het gebied. De Tuit is afgeleid van de Tuitstraat die gelegen is aan de nieuwe wijk en de Wester Es verwijst naar de akker aan het westen van het dorp waar de wijk komt. Semelinkveld is afkomstig van de naam van het gebied dat rond 1750 werd aangeduid met Semelink en Het Midland verwijst naar het huis die nog aan de rand van het dorp staat

Stemmen
Inwoners van Varsseveld kunnen tot 31 augustus stemmen op de nieuwe naam. Dit kan via de projectpagina van de gemeente. "De naam met de meeste stemmen wordt ook daadwerkelijk de naam van de wijk", laat een woordvoerder van Oude IJsselstreek weten. "Naast die eeuwige eer, zullen we de ‘winnaar’ uiteraard in het zonnetje zetten bij de bekendmaking."

Foto: REGIO8

Lees ook

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...

Woningbouwplannen in Hengelo lijken uitvoerbaar, waterschap niet positief gestemd

Het college van Bronckhorst heeft nieuwe plannen gepresenteerd voor de bouw van 180 nieuwe woningen ...

Schreurs in tranen door eerste erepenning van Oude IJsselstreek

De allereerste erepenning van de gemeente Oude IJsselstreek is voor Herman Schreurs. Donderdagochten...

EOD laat explosieven ontploffen in buitengebied Varsseveld

In het buitengebied van Megchelen zijn dinsdagochtend een aantal onontplofte explosieven gevonden. D...

Triatleet en kickbokster in de prijzen bij Sportverkiezing Oude IJsselstreek

Triatleet Ralf Scholten en kickbokster Romy Loevering zijn vrijdagavond in de prijzen gevallen tijde...

Camper uitgebrand in Varsseveld

Een camper is zondagmorgen uitgebrand in Varsseveld. Er zijn geen gewonden gevallen.